Advertentie

Galapagos en Morphosys zetten vaart achter eczeemmiddel

Galapagos gaat zijn medicijn tegen eczeem testen op bijwerkingen. ©Bloomberg

Het biotechbedrijf Galapagos start, samen met Morphosys, fase2 van onderzoek naar een medicijn tegen ernstige eczeem. 60 patiënten zullen het middel tijdens deze testfase toegediend krijgen.

Galapagos  lanceert in de Verenigde Staten een klinische test op 60 patiënten van zijn middel tegen eczeem, Mor106, dat het samen met Morphosys ontwikkelt. Het Mechelse biotechbedrijf maakte dit dinsdag na beurs bekend. De studie moet aangeven of het middel, een inspuiting, nevenwerkingen veroorzaakt.

Galapagos gaat meteen ook bij de FDA, de Amerikaanse geneesmiddelentoezichthouder, het statuut aanvragen van Investigational New Drug Application (IND) voor Mor106.

De patiënten zullen in de zogeheten Gecko-studie het middel ontvangen, of een placebo, samen met corticosteroïden. Het gaat om patiënten met een ernstige vorm van eczeem, of atopische dermatitis. Dit is een chronische huidziekte die ernstige jeuk, droge huid en uitslag veroorzaakt, voornamelijk op het gezicht, de binnenkant van de ellebogen en de knieën, en op handen en voeten. De ziekte treft wereldwijd miljoenen patiënten en de bestaande medicijnen zijn onvoldoende om iedereen te helpen.

Antilichamen

Galapagos en Morphosys sloten in 2008 een deal om samen antilichamen te ontwikkelen tegen ontstekingsziekten. In 2018 kocht de Zwitserse farmagroep Novartis een exclusieve licentie voor de ontwikkeling en commercialisering van Mor106.

Eerder deze maand oversteeg Galapagos de beurswaarde van 6 miljard euro. Eind maart verschenen positieve onderzoeksresultaten over filgotinib, een reumamedicijn, waardoor het biotechbedrijf uitzicht heeft op miljarden inkomsten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud