Galapagos gaat 340 miljoen euro 'opbranden'

Galapagos werkt aan mediactie tegen reuma, eczeem en artrose. ©Bloomberg

Het biotechbedrijf heeft grote plannen en denkt dit jaar 40 klinische studies te starten of verder te zetten. Het eerste Galapagos-medicijn komt vermoedelijk in 2020 op de markt.

Het Belgische biotechbedrijf Galapagos zit in een zetel. Het zat eind vorig jaar op een berg cash van 1.290 miljoen euro, onder andere dankzij een kapitaalverhoging en deals met AbbVie en Novartis .  

1,3 miljard
Kaspositie
Eind 2018 was de kaspositie van Galapagos 1,3 miljard euro.

Het heeft meer dan voldoende manoevreerruimte op zijn eigen pad uit te stippelen, en doet dat ook. 'We blijven investeren in onze medicijnenpijplijn en verwachten dit jaar meer dan 40 klinische studies te doen', luidt het. Het management denkt dat de cashberg dit jaar met 320 à 340 miljoen euro zal verminderen. 

Dat Galapagos vorig jaar verlies maakte (-29,3 miljoen euro) mag aandeelhouders niet verbazen. De kosten voor onderzoek en ontwikkeling stegen met zowat de helft tot 323 miljoen euro. Daartegenover stond wel een verdubbeling van de inkomsten tot 318 miljoen euro, onder andere uit subsidies en mijlpaalbetalingen van onderzoekspartners.

Binnenkort groot nieuws

Medicijnen heeft Galapagos nog niet op de markt, al zal daar vermoedelijk verandering in komen in 2020. Galapagos mikt tegen dan - samen met zijn Amerikaanse partner Gilead - filgotinib te lanceren voor reumapatiënten. Maar eerst moet filgotinib nog twee laatste hindernissen nemen. En dat is voor heel binnenkort. Nog dit kwartaal zal het bedrijf de resultaten publiceren van twee uitgebreide patiëntenstudies (FINCH 1 en 3). Die maken deel uit van een ruimer studiepakket waarvan een eerste deel al op applaus werd onthaald

Als de resultaten positief zijn, zullen Gilead en Galapagos nog dit jaar het goedkeuringsdossier indien bij de Europese en Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond. In het beste geval kan het medicijn dan in 2020 op de markt waar het het best verkopende medicijn ter wereld zal aanvallen. Er zijn evenwel kapers op de kust, met concurrenten als Eli Lilly en AbbVie.

In een update geeft het bedrijf nog een uitgebreid overzicht van klinische studies die dit jaar een mijlpaal zullen bereiken. Het betreft een aantal studies met filgotinib voor enkele andere ontstekingsziektes en studies met potentiële medicijnen tegen onder andere de longziekte IPF en eczeem. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud