Advertentie

Galapagos haalt Novartis binnen als eczeempartner

©BELGAIMAGE

Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf gaat een exclusieve overeenkomst aan met het Zwitserse Novartis voor de ontwikkeling en commercialisering van een mogelijk medicijn tegen eczeem.

Het gaat om het onderzoeksprogramma MOR106, waarvoor Galapagos  met het Duitse MorphoSys  samenwerkt. Het kandidaat-medicijn leverde onlangs bemoedigende resultaten op bij de behandeling van atopische dermatitis, een soort eczeem.

Galapagos en MorphoSys gaan een wereldwijde, exclusieve overeenkomst aan met Novartis voor de ontwikkeling en commercialisering. Dat betekent dat alle toekomstige kosten van onderzoek, ontwikkeling, productie en commercialisering voor MOR106 worden gedragen door Novartis , dat de inzetbaarheid zal onderzoeken bij andere ziekten. In ruil zal de Zwitserse groep de exclusieve rechten verkrijgen voor het op de markt brengen van alle producten die eruit voortkomen.

Wat is MOR106?

MOR106 is een medicijn in ontwikkeling tegen eczeem. De veiligheid en werkzaamheid ervan zijn nog niet vastgesteld. Het gaat om een volledig humaan monoklonaal IgG1-antilichaam gericht op het target IL-17C, ontwikkeld in een samenwerking tussen MorphoSys en Galapagos. 

MorphoSys en Galapagos voeren momenteel aanvullende studies uit, zowel bij gezonde vrijwilligers als bij eczeempatiënten. 

Meerdere vergoedingen

Naast de financiering van het huidige en toekomstige programma door Novartis, zullen MorphoSys en Galapagos gezamenlijk een licentiebetaling van 95 miljoen euro ontvangen. Indien bepaalde ontwikkelings- of commerciële mijlpalen gehaald worden, kunnen MorphoSys en Galapagos gezamenlijk mijlpaalbetalingen ontvangen oplopend tot ongeveer 850 miljoen euro.

Tot slot ontvangen Galapagos en MorphoSys trapsgewijs oplopende royalty's over de nettoverkoop 'van in de lage-tien tot lage-twintig procent'.

Beide partijen krijgen telkens de helft van de vergoedingen.

'We zijn blij om deze samenwerking aan te kondigen met Novartis, een powerhouse op het gebied van immunologie en dermatologie. Het zal de ontwikkeling sterk uitbreiden en het pad effenen voor de mogelijke commercialisering van MOR106', zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Het eczeemonderzoek bestempelde beurshuis Berenberg recent nog als een verborgen parel van de grootste biotechgroep van de Lage Landen. De interesse van Novartis lijkt dat te onderstrepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud