Galapagos keldert na ruzie met Abbvie

Galapagos werkt sinds 2013 samen met Abbvie in het onderzoek naar mucoviscidose. ©Felix Kalkman

Galapagos' samenwerking met de farmareus Abbvie staat op springen na tegenvallende resultaten in het onderzoek rond mucoviscidose.

Wat zeggen de analisten?

KBC Securities: 'Het is nu wel erg onwaarschijnlijk dat Abbvie de medicijnen van Galapagos zal overnemen', zeggen Sandra Cauwenberghs en Lenny Van Steenhuyse, de biotechanalisten van KBC Securities. 'Maar we hebben in onze waardering van het aandeel al rekening gehouden met zo'n potentiële tegenslag. Het onderzoek naar taaislijmziekte is goed voor 2 procent, of 2,7 euro van de waarde van het aandeel. We blijven positief over het aandeel.'

'Er zijn ook nog grote katalysatoren voor de de aandelenkoers op komst in de tweede jaarhelft. De belangrijkste daarvan is de publicatie van de resultaten van het onderzoek naar het reumamedicijn filgotinib in het derde kwartaal.' 

KBC Securities herhaalt zijn koopadvies voor Galapagos, met een koersdoel van 113 euro. 

Degroof Petercam: 'Galapagos gaat in het derde kwartaal nog resultaten publiceren voor zijn eerste combinatietherapie rond mucoviscidose,' reageert analiste Stephanie Put van Degroof Petercam. 'Wellicht zal Abbvie op dat moment definitief beslissen of het zich terugtrekt uit dit onderzoeksprogramma. Dat onderzoek vertegenwoordigt volgens ons zo'n 2 euro van de waarde van het aandeel.'

'Het grootste deel van onze waardering is gebaseerd op filgotinib,' zegt Put nog. 'De eerste resultaten van het fase II-onderzoek voor dat medicijn worden verwacht in september of oktober. Twee andere grote onderzoeken zouden in de eerste helft van 2019 resultaten moeten opleveren. De tegenvaller voor mucoviscidose zal vrijdag wegen op de aandelenkoers. Maar wij hebben onze beleggingscase opgebouwd rond filgotinib, de uitgebreide portefeuille van Galapagos en zijn sterke technologieplatform.'

Degroof Petercam behoudt zijn koopadvies voor Galapagos maar verlaagt zijn koersdoel van 103 naar 99 euro.

Galapagos  en Abbvie  besloten vijf jaar geleden samen te werken aan een nieuwe behandeling voor taaislijmziekte of mucoviscidose. Een aandoening die het slijm in de longen dik en kleverig maakt en kan leiden tot luchtweginfecties en groeiachterstand. 

Maar dat partnership komt nu op de helling te staan omdat Abbvie heeft besloten niet mee te werken aan een tweede behandelingstherapie voor de ziekte. Als gevolg van dat besluit zegt Galapagos nu het volledige samenwerkingsakkoord met Abbvie te willen herbekijken.

Combinatietherapie

In het onderzoek naar mucoviscidose zet Galapagos volop in op zogeheten combinatietherapie, zeg maar een pil die bestaat uit drie afzonderlijke componenten. Die zouden samen de ziekte efficiënter kunnen bestrijden dan de bestaande medicijnen. 

Galapagos is nu verschillende van die componenten met elkaar aan het combineren om na te gaan welke  'match' het beste werkt.

Alleen blijken de onderzoeksresultaten die Galapagos donderdagavond laat publiceerde over een van de componenten die worden gebruikt in die combinatietests tegen te vallen. Muco kan worden vastgesteld door zoutconcentraties in het zweet te meten. Volgens Galapagos daalden die zoutconcentraties gevoelig bij patiënten die de combinatietherapie ondergingen.

Op zich goed nieuws, maar de daling blijkt minder beduidend te zijn dan bij de combinatietherapie die Galapagos' concurrent Vertex  vandaag al op de markt heeft. Ook op nog een ander punt deed Galapagos het minder dan Vertex.

Schrik voor achterstand

Die tegenvallende resultaten hebben Abbvie nu dus aan het denken gezet. De Amerikaanse farmareus wacht wel nog de resultaten af van een klinisch onderzoek dat Galapagos momenteel verricht naar één specifieke combinatietherapie - de resultaten daarvan worden in september of oktober verwacht. Maar Abbvie zegt nu wel te passen voor een nieuwe proef waarbij Galapagos nog andere componenten met elkaar wil combineren.

Het nieuws sloeg in als een bom bij beleggers. Op de beurs van Amsterdam donderde het aandeel vrijdag bij opening ruim 13 procent omlaag, om tegen sluitingstijd enigszins te herstellen. Beleggers vrezen dat Galapagos nog meer achterstand zal oplopen in de zoektocht naar een medicijn tegen muco, en dat concurrent Vertex de markt nog meer zal domineren met zijn middel Orkambi. 

De mogelijke exit van Abbvie is dus een duidelijke tegenvaller voor Galapagos. Maar hij komt wel niet helemaal uit de lucht gevallen, zegt Sandra Cauwenberghs, de biotechanaliste van KBC Securities. 'De voorbije maanden werden de onderzoeken systematisch vertraagd, waardoor Galapagos nu al met een achterstand van zes maanden zit.'

Voort op eigen kracht?

Galapagos zegt nu dat het zelf ook de samenwerking met Abbvie aan het herbekijken is. Maar een beslissing daarover hoeven we nog niet meteen te verwachten, geeft Cauwenberghs mee. Wellicht mogen we pas nieuws verwachten als Galapagos in september of oktober de resultaten bekendmaakt van het nog lopende klinische onderzoek rond muco. Abbvie zou dan definitief kunnen beslissen of het een punt zet achter de samenwerking.

Dat betekent nog niet dat Galapagos meteen op eigen kracht verder kan werken aan een combinatietherapie. 'Dat kan met een partner - denk aan spelers als Gilead of Vertex. Maar Galapagos kan dat onderzoek financieel ook alleen aan', vertelt Cauwenberghs.

'Al zal moet de groep dan eerst met Abbvie onderhandelen om de rechten op deze therapie weer in handen te krijgen', legt Cauwenberghs uit. 'En die gesprekken kunnen makkelijk aanslepen tot het einde van het jaar, waardoor het onderzoek opnieuw vertraging oploopt. Abbvie kan er ook voor kiezen om het volledige onderzoek af te kopen van Galapagos. Maar omdat de studies zich nog in een vrij vroeg stadium bevinden, zal Galapagos daar wellicht minder voor krijgen dan verhoopt.'

Meer in de pijplijn

Belangrijk is wel dat Galapagos niet staat of valt met dit onderzoek naar een medicijn tegen mucoviscidose. In het model van analiste Cauwenberghs vertegenwoordigt 'muco' slechts 2 procent van de waarde van het aandeel.

Het grootste gewicht hecht de analiste, net als andere biotech-watchers, vandaag aan Galapagos' research rond filgotinib, vandaag goed voor 55 procent van de waardering. Filgotinib wordt doorgaans omschreven als een 'potentieel middel tegen reuma', maar Galapagos onderzoekt momenteel of het ook kan aangewend worden om onder andere de ziekte van Crohn en psoriasis te behandelen.

'Galapagos werkt hiervoor samen met het Amerikaanse Gilead,' zegt Cauwenberghs. 'Voor het onderzoek rond filgotinib als reumamiddel mogen we na de zomer nieuws verwachten. De groep geeft dan de resultaten van haar onderzoek in fase III, het laatste stadium voor een product kan worden gecommercialiseerd.'

Genoeg cash

Het onderzoek naar een middel tegen de longziekte IPF is goed voor 18 procent van de waardering. 'Galapagos kreeg recent van de toezichthouders te horen dat het vervroegd een fase III-onderzoek kan beginnen rond die ziekte. Als die studie tegen het einde van dit jaar wordt opgestart, mogen we daar wel pas binnen twee jaar resultaten van verwachten. 

Galapagos zit alvast goed genoeg bij kas om al die onderzoeken te financieren. Op het einde van het eerste kwartaal had de groep 1,1 miljard euro  cash ter beschikking. Die kaspositie weegt voor 24 procent door in het waarderingsmodel van KBC Securities. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud