Advertentie

Galapagos-partner koopt kankerspecialist voor 21 miljard dollar

Het Amerikaanse farmabedrijf Gilead neemt de Amerikaanse oncologiespecialist Immunomedics over. ©REUTERS

Door de miljardenovername van de Amerikaanse kankerspecialist Immunomedics wil het Amerikaanse farmabedrijf Gilead, in ons land bekend als partner van Galapagos, zijn portfolio in het snel groeiende domein van de oncologie nog beter stofferen.

Het Amerikaanse Gilead neemt voor 21 miljard dollar het Amerikaanse biotechbedrijf Immunomedics over, zo meldt het farmabedrijf in een communiqué. De twee bedrijven, die allebei noteren op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq, mikken erop de deal af te ronden in het laatste kwartaal.

Gilead doet bij ons een belletje rinkelen als de partner van het Mechelse biotechbedrijf Galapagos. Het Amerikaanse farmabedrijf sloot in de zomer van 2019 een deal van 4,5 miljard euro met Galapagos voor inzagerecht in en exclusiviteit op alle belangrijke medicijnen die het Mechelse biotechbedrijf ontwikkelt.

Telegeleide raket

Immunomedics, met hoofdzetel in New Jersey, ontpopte zich tot een door vele partijen gegeerde bruid voor de big pharma, sinds zijn medicijn Trodelvy in april groen licht kreeg van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA als behandeling voor 'triple negatieve borstkanker', een zeer agressieve vorm die zo'n 10 à 15 procent van alle gevallen uitmaakt.

Trodelvy is een behandeling die een antilichaam als een soort telegeleide raket koppelt aan een chemotherapielading, die zeer doelgericht de kankercellen van de tumor aanvalt.

Gilead hoest voor de overname meer dan het dubbele op van de marktwaarde van Immunomedics, die zo'n 10 miljard dollar bedraagt. Het betaalt per aandeel 88 dollar in cash. Het aandeel Immunomedics sloot vrijdag af op 42,25 dollar. Gilead legt dus een premie van 108 procent op tafel.

'Dat is heel veel geld, maar het bedrijf betaalt een fikse premie omdat Trodelvy al op de markt is en meteen bijdraagt tot de omzet', zegt Lenny Van Steenhuyse, farma-analist bij KBC Securities. 'Daarnaast wordt het medicijn ook voor andere tumoren getest en kan het gebruik van Trodelvy potentieel voort worden uitgebreid.'

De miljardendeal moet Gilead helpen om zijn inspanningen om te diversifiëren in oncologie op te drijven, zegt topman Daniel O'Day. 'Het laat ons toe het werk van de voorbije jaren te versnellen om een franchise en portfolio in kanker te ontwikkelen', aldus de CEO. 'Trodelvy is een product waar we op kunnen bouwen.'

Behandeling van borstkanker

De behandeling van borstkanker is een van de meest lucratieve segmenten van de wereldwijde markt voor oncologiebehandelingen. EvaluatePharma schat de waarde dit jaar op 157 miljard dollar. Vooruitgang in het begrijpen van de aandoening opent nieuwe deuren voor biofarmabedrijven om behandelingen te ontwikkelen, die aan dure prijzen in de markt gezet kunnen worden.

De interesse van Gilead voor Trodelvy heeft ook te maken met de potentiële veelzijdige toepassingen. Er lopen al klinische studies voor de behandeling van andere vormen van borstkanker en blaaskanker. De therapie zou op termijn een jaarlijkse verkoop van 3 à 5 miljard dollar kunnen genereren, als het zich bewijst als veilige behandeling voor andere vormen van kanker, aldus het beurshuis Jefferies.

Meer dan 13 deals in voorbije twee jaar

Gilead deed de voorbije twee jaar al meer dan 13 participatie- en overnamedeals in het domein van de oncologie. Zo betaalde het eerder dit jaar zo'n 5 miljard dollar voor het biotechbedrijf Forty Seven en een medicijn voor de behandeling van bloedkanker en kocht het in 2017 Kite Pharma voor 12 miljard dollar.

Via de uitbouw van zijn oncologieportfolio wil O'Day, die in maart 2019 CEO van Gilead werd, de terugvallende verkoop in de hepatitis C-medicijnen en de competitie rond zijn hiv-franchise opvangen.

In de strijd tegen het coronavirus maakt Gilead ook naam met remdesivir, de eerste goedgekeurde virusremmer voor de behandeling van Covid-19.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud