Advertentie

Galapagos test potentieel Crohn-middel

Onno van de Stolpe, de CEO van Galapagos - Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

Galapagos is gestart met het Fase 2-onderzoek voor het potentiële geneesmiddel GLPG0634 ter behandeling van de ziekte van Crohn. Als het onderzoek succesvol blijkt, krijgt het Mechelse bedrijf een mijlpaalbetaling van 50 miljoen dollar van AbbVie.

Het bedrijf gaat 20 weken lang de werkzaamheid en de veiligheid van het medicijn nagaan bij 180 patiënten, verspreid over 49 ziekenhuizen in Europa. Dit onderzoek financiert Galapagos zelf. De eerste resultaten worden in het tweede kwartaal van 2015 verwacht.

Het Fase 2-onderzoek rond de ziekte van Crohn wordt parallel uitgevoerd met het lopend Fase 2B-onderzoek naar reuma. Daarbij zijn 875 reuma-patiënten betrokken. Galapagos denkt tussentijdse resultaten van het reuma-onderzoek in het vierde kwartaal te kunnen bekendmaken en definitieve in het eerste kwartaal van 2015.

De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van de darm waarbij het evenwicht van het immuunsysteem in de darm verstoord is. De ziekte veroorzaakt zweren, voornamelijk in de dunne en de dikke darm. De oorzaak van de ziekte is onbekend. Patiënten hebben last van buikpijn, diarree (vaak bloederig), braken, koorts en gewichtsverlies. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud