Advertentie

Genks AI-platform voor operatiekamers haalt 3,65 miljoen op

Het Genkse bedrijf DEO, dat operatiekamers efficiënter maakt met behulp van data en AI, haalt geld op bij vier investeerders.

DEO (Data-driven Efficiency for the Operating Room) helpt ziekenhuizen om inefficiënties in hun operatiekwartieren in kaart te brengen en te verbeteren. Het bedrijf ontwikkelde daarvoor een datagedreven model dat analyses maakt over de tijd om bepaalde handelingen uit te voeren en de bewegingen die artsen en verpleegkundigen maken.

Het bedrijf heeft zopas 3,65 miljoen euro opgehaald. De kapitaalronde werd geleid door het Capricorn Digital Growth Fund, het digitale groeifonds van de Leuvense Capricorn-groep. De Franse healthtechinvesteerder Karista stapt ook in het kapitaal, als eerste buitenlandse aandeelhouder. Ook de bestaande aandeelhouders LRM en het Imec.istart Fund namen deel aan de financiering.

Het bedrijf ontwikkelde een datagedreven model dat analyses maakt over de tijd om bepaalde handelingen tijdens een operatie uit te voeren.

De belasting van artsen en verplegend personeel is de voorbije jaren sterk toegenomen door een groeiende stroom patiënten, een tekort aan medisch personeel en de druk op de ziekenhuisfinanciering. Daar bovenop kreeg de sector de coronapandemie te verwerken. Ziekenhuizen zijn daardoor op zoek naar oplossingen die hen in staat stellen om meer te doen met de mensen en middelen die ze hebben.

Met het extra kapitaal wil DEO de uitbouw van zijn business versnellen en meer commerciële deals sluiten in Europa en de VS. Daarnaast wil het bedrijf nieuwe softwaretoepassingen ontwikkelen op zijn dataplatform. DEO focuste in eerste instantie op orthopedische operaties als knie- of heupoperaties, maar het bedrijf wil zijn aanbod ook beschikbaar maken voor andere chirurgische specialisaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud