Goed nieuws voor epilepsiemedicijn UCB

Jean-Christophe Tellier, CEO van UCB ©Dieter Telemans

Vimpat, het epilepsiemedicijn van UCB, is volgens een nieuwe studie geschikt als eerstelijnsbehandeling voor de behandeling van de ziekte. UCB dient het dossier volgend jaar in bij de Europese instanties.

Dat meldt het biotechbedrijf in een persbericht. Uit een uitgebreide studie (fase 3, 888 patiƫnten) blijkt dat 90 procent van de patiƫnten tot zes maanden na de behandeling met Vimpat geen enkele epilepsieaanval hebben gekregen. 'Dat demonstreet de niet-inferioriteit van het medicijn', klinkt het in een persbericht. Vimpat werd in de studie vergeleken met het medicijn Carbamazepine.

UCB gaat in de eerste helft van volgend jaar het dossier bij de Europese instanties indienen ter goedkeuring. Als het groen licht krijgt, zou dat de verkoop van Vimpat in Europa moeten versnellen. Momenteel is het medicijn in Europa enkel toegelaten als een bijkomende therapie in geval de standaardbehandelingen onvoldoende of niet aanslaan. In de VS is Vimpat wel al op de markt als eerstelijnsbehandeling.

Vimpat tekende in de eerste jaarhelft voor 323 miljoen euro (+49%) omzet. Bij gelijke wisselkoersen stegen de ontvangsten met 27 procent. Dat is 16 procent van de totale groepsomzet. Drie kwart van de Vimpat-omzet kwam uit de VS. UCB doet verder onderzoek naar het gebruik van Vimpat, onder andere voor de Japanse markt.

UCB mikt tegen 2020 op piekverkopen van minstens 1,2 miljard euro omzet bij Vimpat. Analist Matthias Maenhaut van ING merkt op dat die doelstelling al rekening hield met het nieuws van vandaag. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud