Google en Sanofi bundelen krachten rond medische data

Techreus Google gaat rond artificiële intelligentie en cloud computing samenwerken met farmareus Sanofi. ©REUTERS

De Amerikaanse techreus en het Franse farmaconcern bundelen hun krachten in een virtueel innovatielabo.

De krachtenbundeling koppelt de knowhow in artificiële intelligentie en cloud computing van de Amerikaanse techgigant aan de biologische innovaties en wetenschappelijke data van het Franse farmaconcern.

Het doel van die samenwerking is voor Sanofi drieledig: de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen versnellen, door data-analyse beter begrijpen welke behandelingen aanslaan bij patiënten en Sanofi’s operaties efficiënter maken. Dat liet de farmareus dinsdag weten in een mededeling. Beide bedrijven maakten verder geen financiële details bekend over de samenwerking.

Gepersonaliseerde behandeling

Dat Google en Sanofi de handen in mekaar slaan, is een nieuwe illustratie van de groeiende samenwerking tussen de technologie- en de gezondheidssector. Farmabedrijven werven bijvoorbeeld ook specialisten in artificiële intelligentie en datawetenschappers aan of nemen tech-start-ups over om sneller en kosten-efficiënter te kunnen werken.

Sanofi geeft nog aan dat het via de samenwerking met Google met meer gepersonaliseerde behandelingen op de proppen wil komen. De farmareus wil de artificiële intelligentie van Google ook inzetten om accuratere verkoopsprojecties van zijn behandelingen te voorspellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud