Hyloris aan bovenkant prijsvork naar de beurs

Het farmabedrijf Hyloris zal maandag de beursbel luiden. ©BELGA

De beleggersvraag naar de eerste Belgische beursnieuwkomer in anderhalf jaar is groot.

Het farmabedrijf Hyloris zorgt maandag voor de eerste beursgang in anderhalf jaar - de vorige was het kleine Sequana Medical in februari 2019 - in Brussel. De interesse is groot, er is meer vraag dan er aandelen (5 miljoen) worden aangeboden. 

Die stormloop maakt het mogelijk het aandeel aan de bovenkant van de prijsvork te lanceren. En dus wordt de prijsvork vernauwd van 10 à 11,50 naar 10,75 à 11,50 euro. De bovenste helft dus

Voor particulieren is vandaag mogelijk de laatste dag om in te tekenen op de beursgang. Vanaf woensdagavond is een vervroegde afsluiting mogelijk. 

WAT MOET U WETEN?

We namen voor u de 228 pagina's prospectus door en lijsten hier op wat u over Hyloris moet weten. 

Hyloris trapte vorige week de beursgang af en hoopt tot 74 miljoen euro op te halen. Serie-ondernemer Stijn Van Rompay richtte het farmabedrijf zes jaar geleden op. Tegen 11,50 euro zou het bedrijf een beurswaarde van dik 284 miljoen euro krijgen. Dat is vergelijkbaar met Biocartis of Resilux. 

Hyloris boekt nog nauwelijks omzet. In het eerste kwartaal van 2020 gaat het om 63.000 euro, leert het prospectus. Twee producten zijn goedgekeurd en klaar voor lancering. In vergelijking met een traditioneel biotechbedrijf zijn de verliezen relatief kleiner omdat Hyloris geen duur onderzoek moet doen naar medicijnen.

Het vertrekt van geneesmiddelen waarvan het patent is vervallen om nieuwe toedieningsvormen te maken of om met een mix van bestaande moleculen nieuwe, beter werkende medicijnen te ontwikkelen. Toch waarschuwt het prospectus dat de weg naar rendabiliteit onzeker is, ook al staat de naam voor 'High yield, low risk'. 

Lees hier het interview met oprichter Stijn Van Rompay. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud