Hyloris zakt onder intekenprijs

CEO Stijn Van Rompay mocht de openingsbel luiden. (Tim Dirven) ©Tim Dirven

Vooral kleine beleggers tekenden gretig in, maar toch is het eerste Belgische beursdebuut in anderhalf jaar er één in mineur.

De eerste Belgische nieuwkomer in anderhalf jaar op de Brusselse beurs start met de handrem op: Hyloris steeg kort na de openingsbel naar 11,15 euro, 3,7 procent boven de intekenprijs van 10,75 euro, maar dook even later in het rood. In de late ochtendhandel koerst het farma-aandeel op 10,37 euro, een verlies van 3,6 procent.  

Die intekenprijs gaf Hyloris een beurswaarde van 253 miljoen euro. Dat kan oplopen als een overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend waarbij de begeleidende bankiers extra aandelen creëren. Met de operatie haalt Hyloris minimaal 62 miljoen en maximaal 71 miljoen euro (bij overtoewijzingsoptie). 

De intekenprijs lag precies in het midden van de initiële prijsvork van 10 à 11,50 euro. In de loop van de beursgang werd de prijsvork vernauwd naar 10,75 à 11,50 euro.

WAT MOET U WETEN?

We namen voor u de 228 pagina's prospectus door en lijsten hier op wat u over Hyloris moet weten. 

CEO Stijn Van Rompay mocht de openingsbel luiden. De kleine beleggers heten hem alvast welkom: ze schreven in op 18,4 procent van de verkochte stukken. Dat is dubbel zoveel als het minimumaandeel van 10 procent. Meteen een indicatie van de herwonnen appetijt voor de beurs, zeker bij jongeren (de Robinhoods). 

Het gaat om de eerste beursgang in anderhalf jaar in Brussel. De vorige was het kleine Sequana Medical in februari 2019, die op weinig bijval kon rekenen.

Kleine beleggers die inschreven via KBC of Van Lanschot (de begeleidende banken), krijgen 70 tot 85 procent van de bestelde aandelen. Wie inschreef via een andere bank, krijgt 45 tot 60 procent van de gevraagde aandelen. 

 

 

High yield, low risk

Serieondernemer Stijn Van Rompay richtte het farmabedrijf zes jaar geleden op. Hyloris boekt nauwelijks omzet. In het eerste kwartaal van 2020 ging het om 63.000 euro, leert het prospectus. Twee producten zijn goedgekeurd en klaar voor lancering. In vergelijking met een traditioneel biotechbedrijf zijn de verliezen relatief kleiner omdat Hyloris geen duur onderzoek moet doen naar medicijnen.

Het bedrijf vertrekt van geneesmiddelen waarvan het patent is vervallen om nieuwe toedieningsvormen te maken of om met een mix van bestaande moleculen nieuwe, beter werkende medicijnen te ontwikkelen. Toch waarschuwt het prospectus dat de weg naar rendabiliteit onzeker is, ook al staat de naam voor 'High yield, low risk'. 

Lees hier het interview met oprichter Stijn Van Rompay. 
Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud