Iteos een derde onder startkoers op Nasdaq

Michel Detheux, oprichter en CEO van Iteos Therapeutics. ©Anthony Dehez

Dag twee van de carrière op Nasdaq verliep een stuk minder euforisch voor het Waalse biotechbedrijf.

Op een vrij positief gestemd Wall Street viel Iteos maandag extra hard op. Het Waalse biotechbedrijf tuimelde op de tweede beursdag bijna 8 procent naar 17,57 dollar.

Het contrast met de hype van de beursgang is groot. Niet alleen kon Iteos zijn aandelen boven de eerder aangekondigde prijsvork slijten - tegen 19 dollar per aandeel - maar het debuut was ook nog eens euforisch: een eerste beurskoers op 25,55 dollar. 

-32%
Dag 2 in mineur
Iteos noteert nu bijna een derde onder de euforische eerste beurskoers

Op dag twee is die euforie weggeëbd. Iteos noteert 7,5 procent onder de intekenprijs en een stevige 8 dollar of een derde onder de eerste beurskoers van 25,55 dollar. 

Iteos vormt een testcase. De specialist in immunotherapie voor kankerbestrijding heeft naast zijn hoofdkantoor in het Waalse Gosselies ook een kantoor in het Amerikaanse biotechmekka Cambridge nabij Boston. Iteos koos er als eerste Belgische biotechbedrijf voor rechtstreeks naar Nasdaq te trekken.

Die Amerikaanse beurs is dankzij pioniers als Biogen en Amgen al decennia de plek waar iedereen in de sector wil zijn. Maar andere Belgen als Argenx, Galapagos of Celyad verkozen eerst een notering op Euronext, als 'springplank' voor hun latere stap naar Wall Street.

Als meer Belgische biotechbedrijven Iteos volgen, dreigt een verdere verschraling van het Brussels koersenbord. Biotech is nu nog een schaars lichtpunt op een Brusselse beurs die het al jaren moeilijk heeft vers bloed aan te trekken, waardoor het aantal noteringen tot een dieptepunt is gezakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud