Japanners snoeien opnieuw bij 'Innogenetics'

Innogenetics moet verder inkrimpen. ©Photo News

Bij de Gentse biotechvestiging Fujirebio - het vroegere Innogenetics - staan er 45 van de 181 banen op de helling. Ooit werkten er bijna 300 mensen.

In 2010 nam de Japanse biotechreus Fujirebio het Belgische Innogenetics over. Na enkele maanden viel al de hakbijl en moest een op de drie werknemers het bedrijf verlaten. De tewerkstelling daalde van 270 werknemers naar 180. De Japanners reduceerden de vestiging in Gent tot een verkoops- en distributiekanaal. Onderzoek en ontwikkeling werd afgestoten. 

Nu moet Fujirebio in Gent andermaal snoeien. Er zijn 45 van de 180 banen bedreigd, zo melden de vakbonden aan het persagentschap Belga. 'Een meer efficiënte organisatie is nodig', aldus Christiaan De Wilde, CEO van Fujirebio Europe. Volgens de vakbonden verwees de directie op de personeelsvergadering onder meer naar de tegenvallende verkoop. 

Innogenetics werd in 1985 opgericht door Rudi Mariën en bestond op zijn piek uit 550 werknemers en een beurswaarde van 2 miljard. Fujirebio zocht in 2010 via Innogenetics voet aan wal in Europa. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud