JPMorgan: 'Thrombogenics zal doelstellingen niet halen'

©RV DOC

JPMorgan zet het aandeel Thrombogenics op de verkooplijst en verlaagt het koersdoel tot 7,30 euro.

De analiste van JPMorgan is van oordeel dat Thrombogenics  zijn doelstellingen voor 2016 en 2019 niet zal halen. Het management mikt op 30 miljoen euro Jetrea-verkopen in de VS in 2016 en op 100 miljoen euro inkomsten (inclusief royalties op verkopen buiten de VS) in 2019. Maar volgens JPMorgan zullen de uiteindelijke cijfers 20 procent onder de prognoses uitkomen. 

20
JPMorgan denkt dat de verkopen van Jetrea in 2016 en 2019 zowat 20 procent onder de managementprognoses zullen uitkomen.

Ook andere analisten stelden zich eerder al vragen bij de managementprognoses:

'Vrij realitisch', volgens het management

'Haalbaar onder voorwaarden', aldus KBCS-analist Jan De Kerpel

'Twijfelachtig', volgens Petercam.

Bovendien denkt JPmorgan dat Thrombogenics er in de VS alleen zal blijven voorstaan om de verkoop in de VS aan te zwengelen. 'Zolang de verkopen in de VS geen duidelijke verbetering laten zien, zie ik niet in wie er zijn schouders mee zal onderzetten', luidt het oordeel. Een commerciële samenwerking om alles in een stroomversnelling te brengen, was en is nochtans waar vele aandeelhouders nog steeds op hopen.  Zonder partner kan het in de VS namelijk een lange en moeilijke strijd worden.

Een commerciële samenwerking in de VS? Ik zie niet in wie er mee zijn schouders wil onderzetten, zolang de Jetrea-verkopen geen duidelijke verbetering laten zien.

Alcon (Novartis), dat nu al de verkoop buiten de VS voor zijn rekening neemt, was volgens de analiste de gedoodverfde partner in de VS. Maar aangezien Alcon zelf worstelt met Jetrea in Europa zal het farmabedrijf zich niet snel ook op de Amerikaanse markt begeven, is de redenering. Ter info: Alcon boekte met Jetrea in Europa tijdens het eerste halfjaar slechts 5 à 6 miljoen euro omzet, en dat voor een bedrijf dat nochtans de grote middelen inzet.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud