Kas Oxurion is bijna leeg

©DB60191463

Het biotechbedrijf, vroeger bekend als Thrombogenics, heeft nog minder dan 25 miljoen euro in kas, waarmee het nog een half jaar voort kan. 'Vergevorderde gesprekken met investeerders' moeten soelaas brengen.

Oxurion voert onderzoek naar medicijnen om oogaandoeningen te behandelen. Het bedrijf zet voornamelijk in op twee mogelijke therapieën voor de behandeling van de oogziekte DME (diabetisch maculair oedeem). Die zitten beide in klinische fase 2.

Om die producten verder te ontwikkelen, is geld nodig. En dat is er steeds minder bij Oxurion, blijkt uit de jaarcijfers. De biotechspeler, die vorig jaar 22,1 miljoen euro uitgaf aan onderzoek en ontwikkeling, heeft nog 24,8 miljoen euro in kas. Daarmee denkt het biotechbedrijf, als het op de kosten let, genoeg cash te hebben om tot het einde van het derde kwartaal zijn werking te financieren - een bijzonder korte horizon in de biotechwereld.

Daar plant het bedrijf zo snel mogelijk iets aan te doen, staat te lezen in de jaarcijfers. 'Naast een voortdurend zorgvuldig beheer van de
kaspositie is het bedrijf ook in vergevorderde gesprekken met potentiële investeerders en andere kapitaalbronnen om de nodige financiering te verkrijgen om zijn verdere plannen waar te maken', klinkt het.

Mogelijk heeft het bedrijf op 10 april een extra troefkaart in handen in de onderhandelingen met potentiële geldschieters. Dan komt het naar buiten met de eerste resultaten van een kankermiddel dat wordt ontwikkeld bij dochteronderneming Oncurious.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud