Kiadis haalt 28 miljoen op met private plaatsing

©Kiadis

Het Nederlandse biofarmabedrijf wil met de opbrengst zijn verst gevorderde product verder ontwikkelen en ook de pijplijn van het overgenomen Amerikaanse bedrijf CytoSen doen vooruitgaan.

Kiadis Pharma liet donderdagavond weten een private plaatsing te lanceren bij institutionele beleggers. Vanmorgen kon het Nederlandse biofarmabedrijf al de resultaten meedelen: het haalde 27,6 miljoen euro op met de uitgifte van 3.684.200 nieuwe aandelen.

De nieuwe aandelen werden verkocht aan 7,50 euro per aandeel. Dat is een korting van 21 procent tegenover de laatste slotkoers (9,50 euro). De uitgifte van bijna 3,7 miljoen nieuwe aandelen stemt overeen met 15 procent van het aandelenkapitaal vóór de transactie. De nieuwe aandelen zullen vanaf 4 juni noteren op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. Voortaan zijn er 28,05 miljoen aandelen Kiadis in omloop.

Het Nederlandse biofarmabedrijf wil de opbrengst gebruiken voor de verdere ontwikkeling van zijn verst gevorderde kandidaat-geneesmiddel, ATIR101. De middelen gaan in het bijzonder naar het Fase 3-onderzoek, de voorbereiding van de commerciële lancering van het product in Europa en uitbreiding van de productiecapaciteit.

ATIR101 is bedoeld als hulpmiddel wanneer leukemiepatiënten een stamceltransplantatie moeten ondergaan. De immunotherapie moet helpen om bij die risicovolle ingreep infecties en overblijvende tumorcellen te bestrijden, tot het immuunsysteem van de patiënt zelf weer voldoende is aangesterkt.

Kiadis wil met de opgehaalde fondsen ook de producten die in de pijplijn van CytoSen zitten verder ontwikkelen. De aandeelhouders van Kiadis stemden woensdag in met de overname van het Amerikaanse bedrijf. Tot slot zal het geld ook dienen voor algemene bedrijfsdoeleinden en werkkapitaalnoden.

In een update eerder deze maand liet Kiadis weten einde maart nog 49 miljoen euro in kas te hebben tegen 60,3 miljoen eind 2018, merken de biotechanalisten van KBC Securities op. Met de opbrengst van de private plaatsing erbij stijgt de kaspositie tot bijna 77 miljoen euro.

Bij de operatie trad Jefferies op als ‘global coordinator’. Jefferies en Piper Jaffray waren ‘joint bookrunners’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud