Kiadis tankt 23 miljoen bij met kapitaalverhoging

Kiadis trok in 2002 naar de Amsterdamse en Brusselse beurs. ©euronext

Het Nederlandse biotechbedrijf Kiadis heeft aandelen geplaatst aan 9 euro per stuk en heeft nu voldoende middelen om zijn onderzoek naar immuuntherapie verder te zetten.

Kiadis Pharma  ligt in de bovenste schuif bij investeerders met zijn onderzoek naar de experimentele therapie ATIR101. Die zorgt ervoor dat beenmergtransplantaties bij patiënten met bloedkanker veiliger en efficiënter kunnen verlopen. Kiadis hoopt dat goede resultaten al dit jaar kunnen leiden tot een goedkeuring om het middel in Europa op de markt te brengen. 

Het is de derde kapitaalverhoging op minder dan een jaar tijd. In november vorig jaar werd 18 miljoen euro opgehaald aan 8 euro per stuk. Enkele maanden voordien was er een operatie van 5 miljoen euro aan 6,7 euro per stuk. Die operatie verliep moeizaam, omdat er toen nog meer onzekerheid was rond ATIR101. Nu de wolken zijn opgeklaard, gaat het Kiadis voor de wind. 

Met de ruim 60 miljoen euro die zo bijeen werd geharkt kan Kiadis zeker tot de tweede helft van volgend jaar verder, geeft CEO Arthur Lahr aan. Hij wil de middelen gebruiken om de laatste patiëntentests met ATIR101 te financieren en het bedrijf klaar maken voor de productie en de verkoop van het middel. Tegelijk zal het biotechbedrijf dure leningen aflossen en kijkt het uit naar overnames om de pijplijn te verbreden.

Korting

De aandelen werden geplaatst bij nieuwe en bestaande aandeelhouders, allemaal gespecialiseerde biotechinvesteerders. De plaatsing gebeurde met een korting van 21 procent op de slotkoers van maandag (11,4 euro). Er kwamen 14,8 procent nieuwe aandelen bij.   

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content