Advertentie

Kleine belegger kan deelnemen aan beursgang Onward

Onward wil patiënten met een dwarslaesie via elektrostimulatie opnieuw laten lopen. ©rv

Het medtechbedrijf Onward ontsluiert zijn beursplannen in Brussel en Amsterdam. De specialist in ruggenmergaandoeningen wil tot 104 miljoen euro ophalen bij grote én kleine beleggers.

Wie in de sporen van Superman wil treden, kan dat via de beursgang van Onward. Het bedrijf dat verlamde patiënten opnieuw laat bewegen via stroomstootjes heeft zijn prospectus gepubliceerd in de aanloop naar zijn dubbele beursgang in Brussel en Amsterdam. Naast de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv zit ook de stichting van Superman-acteur en dwarslaesiepatiënt Christopher Reeve in het kapitaal.

Onward zal naar de beurs trekken tegen een prijs tussen 11,75 en 13,75 euro per aandeel. Het bedrijf geeft maximaal 5,9 miljoen aandelen uit. De opbrengst kan oplopen tot 103,8 miljoen euro. Aan de bovenkant van de prijsvork kan het bedrijf een waardering van 437 miljoen euro krijgen.

De aanbieding heeft een particulier luik voor de Belgische belegger. Die kan vanaf vandaag, behoudens een verlenging tot 19 oktober, intekenen op de beursgang. Dat lijkt een evidentie, maar is het niet (meer). Onder meer de IPO's van Shurgard in 2018 en Azelis en Ekopak eerder dit jaar waren alleen voor grote beleggers weggelegd. Kleine beleggers konden alleen na de introductie 'tweedehands' kopen.

In Nederland is geen retailaanbod voorzien. Een tweede en derde schijf aandelen worden privaat geplaatst bij institutionele beleggers in Europa en de VS.

Gimv heeft zich samen met drie andere bestaande aandeelhouders (LSP, INKEF en Wellington) voorgenomen om tot 15 procent van de nieuwe aandelen te kopen.

Het Eindhovense Onward is van plan het opgehaalde geld te gebruiken om verder onderzoek naar zijn ARC-apparaat te financieren. ARC werkt met gerichte elektrische stimulatie van het ruggenmerg, met als doel mensen met een dwarslaesie weer te laten bewegen. Daarnaast wil het een verkoopteam opzetten in de VS en Europa. De bedoeling is een eerste product in 2023 op de markt te brengen.

De eerste notering op het koersenbord van Euronext Brussel (eerste notering) en Amsterdam (tweede notering) is voorzien op 21 oktober.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud