Kris Sterkens nieuwe CEO Janssen Pharmaceutica

Kris Sterkens is vanaf 1 april de nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica.

Vanaf 1 april neemt Kris Sterkens bij Janssen Pharmaceutica, een dochter van het Amerikaanse Johnson & Johnson, de CEO-fakkel over van Stef Heylen, die met pensioen gaat.

Officieel krijgt Sterkens de functies managing director en voorzitter van het directiecomité van Janssen Pharmaceutica. De dochter van de Amerikaanse gezondheidsreus Johnson & Johnson heeft in ons land vestigingen in Beerse, Geel, Olen, La Louvière en Merksem en telt 5.100 medewerkers. 

Sterkens behoudt zijn functie van 'company group chairman' Janssen Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), die hij sinds 2017 uitoefent. De nieuwe topman heeft al meer dan 30 jaar op de teller bij Janssen. Hij begon zijn carrière in de financeafdeling, waar hij opklom tot vice-president en financieel directeur.

Singapore

Nadien maakte Sterkens de overstap naar het algemene management. Voor hij zijn huidige functie opnam, stond hij in Singapore meer dan drie jaar aan het hoofd van Janssen Asia-Pacific. In die functie leidde hij teams in Japan, Zuid-Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Voordien bekleedde hij verschillende functies als managing director in Nederland, Benelux, Duitsland en op EMEA-niveau.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud