Management Moderna casht op vaccin-speculatie

Het aandeel van Moderna steeg sinds het jaarbegin met een astronomische 199 procent. ©REUTERS

Het management van het Amerikaanse Moderna, een van de biotechbedrijven dat onderzoek voert naar een coronavaccin, verkocht de jongste maanden voor miljoenen dollar aandelen.

In de race naar een corona-vaccin is het erop of eronder voor Moderna . Het bedrijf begon drie maanden geleden als eerste tests op mensen te doen met een potentieel coronavaccin. Wint het biotechbedrijf de race dan kan het potentieel miljarden verdienen aan de verkoop, verliest het dan dreigt een stevige crash van de fors opgelopen beurskoers. De koers van Moderna steeg sinds het jaarbegin met een astronomische 199 procent.

Het management probeert nu al zijn schaapjes op het droge te krijgen, door in grote getalen aandelenpaketten te verkopen, zo meldt Reuters. CEO Stéphane Bancel verkocht de jongste maanden voor gemiddeld 6 miljoen dollar aandelen per maand. Zijn totale verkopen sinds het jaarbegin bedragen 21 miljoen dollar.

21
cashing in
Moderna-CEO Stéphane Bancel verkocht dit jaar al voor 21 miljoen dollar aandelen

Ook de zakelijk medisch directeur Tal Zaks cashte 35 miljoen dollar via de uitoefening van opties. Beiden hebben een vast schema voor de aandelenverkopen om eventuele aantijgingen van voorkennis te kunnen weerleggen.

Zaks verhoogde het tempo van zijn verkopen aanzienlijk in een nieuw plan dat hij midden maart opstelde. Dat was drie dagen voor Moderna aankondigde dat het de eerste dosering in patiënten had getest.

'Dit is misschien hun enige kans om een bootlading geld te verdienen als het vaccin niet werkt', zegt Jesse Fried, professor aan Harvard gespecialiseerd in verloningspolitiek.

Donderdag leverde Moderna 9 procent in na geruchten dat het onderzoek naar het vaccin enige vertraging zou hebben opgelopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud