Advertentie

Marc Coucke blijft Arseus verkopen

Mark Coucke is naast topman van Omega Pharma ook voorzitter van voetbalclub KV Oostende (foto: Photo News)

Omega Pharma-topman Marc Coucke heeft de voorbije dagen opnieuw Arseus-aandelen verkocht. De medische groep werd vrijdag meer dan 1 miljard euro waard.

De jongste transacties zijn terug te vinden in de insidermeldingen bij de beurswaakhond FSMA. De voorbije drie dagen verkocht Coucke 801.954 aandelen Arseus. Tegen een gemiddelde prijs van 30,67 euro geeft dat een opbrengst van meer 24,5 miljoen euro.

De topman van Omega Pharma speelt via de verkopen gretig in op de forse koershausse van Arseus de jongste twee jaar. Begin 2012 was een aandeel Arseus 11 euro waard. Vrijdagavond was dat 32,25 euro (+2%). De beurswaarde ging daarmee voor het eerst boven 1 miljard euro.

Eind vorige week bleek al dat Coucke 400.000 Arseus-aandelen had verkocht. Dat bracht hem 11,5 miljoen euro op. Met de jongste verkopen staat de teller sinds augustus vorig jaar op bijna 60 miljoen euro.

Couckes belang in Arseus zakte door de verkopen van vorig jaar tot 8 à 9 procent.

GSK

De verkopen zijn meer dan waarschijnlijk ingegeven door de schulden die Coucke aanging naar aanleiding van de kapitaalverhoging van Omega Pharma voor de GSK-deal. De farmagroep nam anderhalf jaar geleden een portefeuille van 54 merken van GlaxoSmithKline (GSK) over. De aandeelhouders van Omega Pharma - hoofdzakelijk Coucke en het investeringsfonds Waterland - moesten toen 190 miljoen euro in Omega Pharma pompen om de financiering rond te krijgen.

De 'BO' (bekende ondernemer) is niet de enige insider van Arseus die inspeelt op de hoge koers van het aandeel. Vorige week verkocht Arseus-topman Ger van Jeveren voor zowat anderhalf miljoen euro aandelen. Ook hij pikte sinds vorige zomer al meermaals zijn graantje mee van het mooie beursparcours van zijn bedrijf. Financieel directeur Jan Peeters sloeg deze week eveneens aan het verkopen: hij verzilverde 50.000 aandelen, wat hem 1,43 miljoen euro opbracht.

Twee andere Arseus-insiders lieten zich de jongste tijd opmerken als kopers van het aandeel: voorzitter Johannes Stols en zijn vrouw Nicole Stols-Noordam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud