Advertentie

Marc Coucke investeert in geneesmiddelen voor dieren

Marc Coucke ©Thomas De Boever

Ondernemer Marc Coucke wordt samen met Chris Cardon de nieuwe sterke man van het diergeneesmiddelenbedrijf Ecuphar. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad zaterdag.

De overname van Ecuphar door Coucke en Cardon gebeurt naar aanleiding van een ambitieuze expansie van het West-Vlaamse diergeneesmiddelenbedrijf. Ecuphar kocht zopas de diergeneeskundetak van de Spaanse farmagroep Esteve, waardoor het bedrijf bijna in omzet verdubbelt tot ongeveer 80 miljoen euro en 217 werknemers.

Cardon, de bezieler van Ecuphar, bewandelde de afgelopen maanden verschillende pistes om de overname te kunnen financieren. Het versnipperde aandeelhouderschap van Ecuphar, een gevolg van een private aandelenplaatsing bij vermogende partijen uit 2007, bemoeilijkte dat proces. Door Marc Coucke aan boord te halen, kunnen de kleine aandeelhouders worden uitgekocht en heeft het bedrijf ook in de toekomst geen kapitaalverhoging nodig. Het wordt ook makkelijker om overnames te doen, aldus De Standaard.

Coucke en Cardon zijn geen onbekenden voor elkaar. Toen Cardon in 2007 investeerders zocht voor Ecuphar, verwierf Coucke al een belang van 11 procent.

De farmamarkt voor huisdieren zou alleen al in Europa om en nabij de 2 miljard dollar groot zijn. De vergrijzing van de bevolking ondersteunt de marktgroei. Ouderen nemen immers sneller een huisdier in huis.

Coucke verkocht vorig jaar Omega Pharma aan het Amerikaanse Perrigo. Hij herinvesteert de opbrengst in verscheidene Belgische bedrijveen. Coucke stopte al geld in de vastgoedgroep van Bart Versluys, het Luikse farmabedrijf Mithra en de 'slimme' armband Embracelet..

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud