MDxHealth diept verlies uit

Jan Groen, ceo van MDxHealth - Foto Elodie Timmermans ©Elodie Timmermans

MDxHealth boekte in het derde kwartaal een fors hogere omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar de specialist in moleculaire diagnostiek zag ook het verlies toenemen.

Het Waals-Amerikaanse bedrijf had bij de presentatie van de halfjaarcijfers, eind augustus, al laten verstaan dat de trend van 'stijgende omzetcijfers maar groeiende verliezen' voor het hele jaar zou gelden. MDxHealth boekt fors hogere werkingskosten, voor onderzoek maar ook onder meer voor de uitbouw van de verkoop en marketing.

In het derde kwartaal lag de omzet op 925.000 euro, een stijging van 142 procent tegenover de 378.000 euro van het derde kwartaal van 2011. Daarmee lopen de inkomsten over de eerste negen maanden op tot 2,9 miljoen euro, of 90 procent meer dan in 2011 over dezelfde periode.

Het nettoresultaat diept uit tot een verlies van 2,3 miljoen euro (tegen 1,9 miljoen euro een jaar geleden). De bedrijfskasstroom gaat 2,25 miljoen euro in de min, en het bedrijfsresultaat 2,3 miljoen euro.

Op 30 september had MDxHealth 13,9 miljoen euro in kas, of 1 miljoen meer dan een jaar eerder. In juli haalde het bedrijf 10 miljoen euro op via een private plaatsing. Het geld gaat er echter snel door: de kosten sinds begin dit jaar belopen al 9,2 miljoen euro.

Voor het vierde kwartaal verwacht MDxHealth een verdere stijging van de commerciële inkomsten, dankzij de groeiende verkoop van de prostaatkankertest ConfirmMDx in de Verenigde Staten en dankzij de inkomsten uit de samenwerkingen met Merck Serono, GSK Biologicals en andere partners. De kosten voor verkoop en marketing blijven echter ook oplopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud