Advertentie

MDxHealth incasseert opdoffer met prostaatkankertest

©Bloomberg

De cruciale terugbetaling van de prostaatkankertest SelectMDx door de Amerikaanse ziektezorg loopt vertraging op.

Een kort persbericht met potentieel stevige impact. MDxHealth laat summier weten dat de terugbetaling van de prostaatkankertest SelectMDx door Medicare, de almachtige zorgverstrekker van de Amerikaanse overheid, vertraging oploopt.

In augustus 2019 had Palmetto GBA, een Medicare-adviseur, een gunstig oordeel gegeven over de test. Maar dat oordeel blijkt nu ingetrokken te zijn en het Luiks-Amerikaanse diagnosebedrijf moet een update indienen.

Dat is een opdoffer, want de terugbetaling door Medicare is cruciaal om door te breken op de Amerikaanse markt. De Verenigde Staten waren in 2019 goed voor meer dan 90 procent van de omzet van de groep. De inkomsten uit de oudere prostaatkankertest ConfirmMDx zijn op dit ogenblik zo'n tien keer groter dan die uit SelectMDx.

MDxHealth schrapte begin april zijn jaarprognoses door Covid-19. De crisis is een streep door de rekening van de nieuwe CEO Michael McGarrity. Hij snoeide bij aankomst drastisch in de kosten en kreeg na seriële ontgoochelingen en een wegkwijnende beurskoers (zie grafiek) van aandeelhouders als Rudi Mariën via een ultieme kapitaalinjectie de dwingende boodschap eindelijk de langverwachte doorbraak op de cruciale Amerikaanse markt te forceren. 

Dat laatste belooft na vandaag een stuk moeilijker te worden. In een beleggerspresentatie uit december 2019 had McGarrity zich nog sterk gemaakt dat de terugbetaling voor SelectMDx 'over vier tot zes maanden verwacht' werd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud