MDxHealth schiet omhoog na goede onderzoeksresultaten

Onderzoek in een labo van MDxHealth ©MDxHealth

Het aandeel MDxHealth schiet hoger na de publicatie van positieve onderzoeksresultaten. Ook uit een tweede onderzoek blijkt dat de test SelectMDx accuraat prostaatkanker kan voorspellen.

In het gezaghebbende blad The Journal of Urology is een tweede klinische validatiestudie gepubliceerd die het nut en de werking van de test SelectMDx aantoont bij het opsporen van prostaatkanker. SelectMDx is een moleculaire test van MDxHealth op basis van een urinestaal en daardoor bijzonder handig in gebruik.

Het nieuwe klinische onderzoek vond plaats bij 1.955 mannen die voor het eerst een biopsie van de prostaat (het wegnemen van een weefselstaal) ondergingen.

Daarbij bleek dat SelectMDx in 95 procent van de gevallen accuraat voorspelde dat er geen sprake was van prostaatkanker (negatieve predictiewaarde). De test toonde ook in 93 procent van de gevallen aan dat er reden (sensitiviteit) was om klinisch significante prostaatkanker op te sporen.

'Deze data ondersteunen het gebruik van SelectMDx om dokters te helpen uitmaken welke patiënten risico op agressieve prostaatkanker lopen en om hen te helpen bij initiële beslissingen over prostaatbiopsie', aldus een persbericht van MDxHealth.

Michael McGarrity, de CEO van MDxHealth, hoopt nu dat de publicatie van deze onderzoeksgegevens tot een verder gebruik en verdere terugbetaling van SelectMDx in zowel de VS als Europa zal leiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud