MDxHealth tankt tot 12 miljoen euro bij

CEO Jan Groen ©Elodie Timmermans

Het Belgische diagnosticabedrijf MDxHealth start een kapitaalronde die tot 12,3 miljoen euro moet opleveren.

MDxHealth geeft maximaal 3,425 miljoen aandelen uit. Het bedrijf verhoogt daarmee het aantal uitstaande aandelen met een tiende. Tegen de slotkoers van gisteren moet de operatie 12,3 miljoen euro in de geldlade brengen. De emissie is voorbehouden aan institutionele beleggers. Tot de operatie is afgelopen, blijft het aandeel geschorst.

De timing voor de kapitaalverhoging lijkt ideaal. Gisterenochtend publiceerde MDxHealth een sterk kwartaalrapport. De omzetgroei versnelde in het derde kwartaal tot 78 procent. Dat is te danken aan de stijgende populariteit van ConfirmMDx, een test om prostaatkanker op te sporen. Het product is sinds 2012 in de VS op de markt en steeds meer urologen beginnen vertrouwd te raken met de test. Dat het product nu ook terugbetaald zal worden voor patiënten die onder Medicare vallen, zal de verkoop verder aanzwengelen en ook de terugbetaling bij private zorgverzekeraars vereenvoudigen.

Vanaf volgend jaar krijgt MDxHealth ook ‘lage eencijferige’ royalties van het Amerikaanse Exact Sciences. Die lanceert de darmkankertest Cologuard waarin technologie van MDxHealth zit. Analisten voorspellen piekverkopen van 1 miljard dollar.

Analist Jan De Kerpel van KBC Securities merkte gisteren op dat MDxHealth tegen het huidige uitgaventempo tegen februari 2015 zonder cash zou komen te zitten. Gevraagd naar een reactie, zei CEO Jan Groen nog dat een kapitaalverhoging ‘niet dringend’ was.

Een kapitaalverhoging is niet dringend.
Jan Groen
CEO MDxHealth

In de namiddag zat de nakende geldronde duidelijk in de markt. Op de beurs hoorde MDxHealth ‘s ochtend tot de grootste stijgers, om tegen het slot 5,5 procent te verliezen tot 3,60 euro. Tegen welke korting de stukken geplaatst worden, is nog niet bekend. Onder de huidige referentieaandeelhouders horen Rudi Mariën en Valiance Asset Management.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud