Advertentie

MDxHealth trekt naar Wall Street

De Luikse specialist in prostaatkankertests heeft een aanvraag voor een beursnotering op Wall Street ingediend. Verdere details verstrekt het bedrijf nog niet.

In een summier persbericht geeft MDxHealth aan dat het de nodige documenten heeft bezorgd aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC, die het licht op groen moet zetten. Het Waalse bedrijf beoogt een IPO in de Verenigde Staten via zogenaamde American Depositary Shares (ADS), effecten waarachter een aandeel van een niet-Amerikaans bedrijf schuilgaat.

Of het om een notering op de NYSE of de technologiebeurs Nasdaq gaat, maakt het bedrijf niet bekend. Over de hoeveelheid aandelen, de prijs en de timing van de operatie wil de diagnosticaspecialist evenmin uitspraken doen.

Terugbetaling

De Verenigde Staten gelden als een cruciale markt voor MDxHealth. Wel wacht het bedrijf nog altijd op groen licht voor de terugbetaling van zijn protstaatkankertest SelectMDx. Een andere test - ConfirmMDx - die al sinds 2018 door de Amerikaanse ziekteverzekeraar Medicare terugbetaald wordt, stond vorig jaar in voor 94 procent van de recurrente inkomsten van de groep.

Met zijn plannen sluit MDxHealth aan in het rijtje van Belgische beursgenoteerde bedrijven die actief zijn op Wall Street. Zo noteren de biotechbedrijven Argenx en Galapagos al enkele jaren op de Nasdaq, terwijl Nyxoah - de Waalse specialist in de behandeling van slaapapneu - voor de zomer zijn intentie bekendmaakte om op de Nasdaq te noteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud