MDxHealth wil 10 miljoen ophalen

Jan Groen, de CEO van MDxHealth (foto: Elodie Timmermans) ©Elodie Timmermans

De Luikse biotechnologiegroep MDxHealth wil via een private plaatsing 10 miljoen euro ophalen om zijn Amerikaans verkoopsteam uit te breiden. De Gentse biotechinvesteerder Rudy Mariën is bereid zijn belang uit te breiden.

De Luikse specialist in tests voor kankerbestrijding, MDxHealth, plant een private plaatsing. Doel is ongeveer 10 miljoen euro, 'of mogelijk meer', op te halen. De raad van bestuur schrapte het voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders onder meer om Biovest, het beleggingsvehikel van de Belgische biotechinvesteerder Rudy Mariën, toe te laten zijn belang op te drijven. Mariën heeft op dit ogenblik een belang van 9,3 procent in MDxH.

Het gaat voor de biotechnologiegroep om een vrij grote kapitaalronde. Het beoogde bedrag is meer dan één derde van de huidige beurswaarde, 26,6 miljoen euro. Het vers geld moet dienen om het verkoops- en marketingteam in de VS uit te breiden.

Mede door die hoge marketingkosten in de VS is het tempo waartegen MDxH te cash uit het bedrijf ziet vloeien, hoog. Over 2011 was de 'cash burn' 6,8 miljoen euro. Daardoor steeg vorig boekjaar de cashpositie maar een fractie van 10,6 naar 11,1 miljoen euro, ook al haalden de Luikenaars in april 2011 7,3 miljoen euro op. Bij die vorige kapitaalronde stapte Mariën voor het eerst in het kapitaal.

MDxHealth wil dit jaar een prostaatkankertest lanceren in de VS, via zijn pas opgestarte laboratorium in het Californische Irvine. Met eigen laboratoria ook in de VS onderzoek doen naar kankertesten, is de belangrijkste strategische ommezwaai die de nieuwe CEO Jan Groen doorvoerde.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud