Advertentie

Medtechbedrijf Onward naar de Brusselse beurs tegen 12,75 euro per aandeel

©ONWARD

Het medtechbedrijf Onward trekt donderdag naar de Brusselse beurs tegen 12,75 euro per aandeel. Die prijs ligt pal in het midden van de vooropgestelde prijsvork.

Dat betekent dat Onward 75 miljoen euro vers kapitaal ophaalt. De introductieprijs waardeert het medtechbedrijf op 380 miljoen euro.

Als ook de volledige overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend, kan het opgehaalde bedrag nog stijgen richting 87 miljoen euro.

Onward is een van de bedrijven in de portefeuille van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv. Die toonde zich samen met drie andere bestaande aandeelhouders al bereid om tot 15 procent van de nieuwe aandelen te kopen.

Zowat 373.000 aandelen kwamen bij bij particuliere investeerders terecht, goed voor 6,3 procent van de totale transactie.

Onward krijgt ook een notering op de beurs van Amsterdam. Het heeft zijn hoofdkwartier in Eindhoven en een onderzoeksvestiging in Zwitserland, waar de basis van het bedrijf ligt.

Onward ontwikkelde een technologie om patiënten met een dwarslaesie opnieuw te laten bewegen met gerichte elektrische stimulatie van het ruggenmerg. Die stroomstootjes vervangen de prikkels vanuit het brein die bij verlamde patiënten niet meer tot op de eindlocatie raken.

Met de verse centen wil het bedrijf bijkomende studies financieren en een verkoopteam opzetten in de VS en in Europa. De bedoeling is een eerste product op de markt te brengen in 2023. Onward wil de technologie verfijnen om patiënten te helpen die hun handen of vingers niet kunnen gebruiken, of om de verstoorde bloeddrukregeling en seksuele functies te herstellen.

Onward haalde sinds de opstart in 2014 al 70 miljoen euro kapitaal op. Een van de aandeelhouders is de Christopher & Dana Reeve Foundation. Christopher Reeve speelde jarenlang Superman en raakte volledig verlamd toen hij tijdens een jumpingwedstrijd uit het zadel werd gegooid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud