Advertentie
Advertentie

'Meest gehate man van VS' veroordeeld voor fraude

©REUTERS

Farma-ondernemer Martin Shkreli is schuldig bevonden voor het misleiden van investeerders die geld staken in zijn investeringsfondsen.

Shkreli (34) heeft volgens de jury, die vijf dagen beraadslaagde, investeerders jarenlang verkeerde informatie voorgeschoteld over de gang van zaken in twee van zijn hefboomfondsen die uiteindelijk overkop gingen na faliekant uitgedraaide beleggingen. Hij werd er bovendien van beschuldigd geld uit zijn farmabedrijf Retrophin te hebben weggesluisd om de financiële putten van zijn fondsen te dichten. Hoe zwaar zijn straf is, is nog niet duidelijk. 

Shkreli staat te boek als de 'meest gehate man van de VS'. Dat heeft alles te maken met praktijken van Turing Pharmaceuticals, dat hij oprichtte. Hij kocht via dat bedrijf de rechten op een geneesmiddel voor aids-patiënten en verhoogde de prijs ervan in één ruk met 5.000 procent. Dat ontlokte woede in heel de VS en zelfs toenmalig presidentskandidate Hillary Clinton maakte zich sterk dergelijke schandelijke praktijken een halt toe te roepen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud