Mexico en Argentinië produceren Oxford-vaccin

De Argentijnse president Alberto Fernández ©EPA

Beide landen maakten bekend dat ze een deal sloten met het Britse farmabedrijf AstraZeneca, dat het kandidaat-vaccin ontwikkelt met de universiteit van Oxford.

Mexico en Argentinië zullen 150 à 250 miljoen dosissen produceren van het kandidaat-Covid-19-vaccin dat de Universiteit van Oxford ontwikkelt samen met de Britse farmareus AstraZeneca. Dat kondigden de Argentijnse president Alberto Fernandez en de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard woensdagnacht aan op Twitter.

De stichting van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim helpt het plan te financieren, aldus Ebrard. Het is de bedoeling de vaccins voor de regio Zuid-Amerika te produceren vanaf de eerste helft van volgend jaar en er zal tijdens de coronapandemie geen winst mee gemaakt worden, zei Argentijns president Fernandez in een mededeling na een vergadering met een delegatie van AstraZeneca.

De regio Zuid-Amerika en met name Mexico werden al zwaar getroffen door het coronavirus. Met al meer dan 53.000 Covid-19-overlijdens is Mexico wereldwijd één van de meest getroffen landen.

De Argentijnse overheid liet woensdag al weten dat het de vaccins prioritair zal toedienen aan bejaarden, zorgprofessionals en mensen die al aan aandoeningen lijden. Donderdag zouden de Argentijnse en Mexicaanse overheden meer details bekendmaken over de deal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud