Mithra in mineur op Brusselse beurs

François Fornieri, de topman van Mithra. ©Debby Termonia

Het beursdebuut van de Waalse farmagroep Mithra is dinsdag uitgedraaid op een sof. Kort na de opening verloor het aandeel bijna negen procent, momenteel bedraagt het verlies nog een dikke twee procent.

De Luikse farmagroep haalde voor haar beursgang 72,3 miljoen euro op. Als de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend, kan dat oplopen tot 83,1 miljoen euro.

Mithra trok aanvankelijk tegen een prijsvork van 10,50 à 12,50 euro per aandeel naar de beurs. Tijdens de intekenperiode werd dat verengd tot 11,50 à 12,50 euro. De debuutprijs van 12 euro  die het bedrijf en zijn bankiers hebben vastgelegd, lag in het midden van die nauwere vork.

Bijna de helft van de aangeboden aandelen (49,3%) werd bij particuliere beleggers in België geplaatst. Op basis van de introductieprijs van 12 euro wordt het bedrijf gewaardeerd op 366,5 miljoen euro. Dat wordt 377,4 miljoen als de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend.

Mithra legt zich toe op de ontwikkeling van geneesmiddelen voor vrouwen, ‘in alle cycli van hun hormonaal leven’. Het gaat onder meer om anticonceptiemiddelen, medicijnen voor de menopauze, voor de behandeling van osteoporose, voor gynecologische infecties en vrouwelijke kankers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud