Mithra ruim een derde onder piek

Mithra-CEO François Fornieri. ©Patrick Leidgens_mithra

Het aandeel van het Waalse biotechbedrijf glijdt al wekenlang weg. Toch steeg dit jaar geen enkele Brusselse beurskoers meer dan die van Mithra.

Na een presentatie in het Amerikaanse San Diego op vrijdagavond Belgische tijd, ging het aandeel na het weekend met ruim een tiende onderuit. Een medisch expert in de menopauze - de periode waarin de maandelijkse eisprong bij oudere vrouwen eerst heel onregelmatig wordt en uiteindelijk stopt - besprak er het Donesta-onderzoek van Mithra. Het potentiële geneesmiddel zou opvliegers moeten tegengaan, en zit momenteel in de tweede van drie klinische onderzoeksfasen.

Het verleden leert ons dat biotechbeleggers genoeg hebben aan één woord of zinsnede om een aandeel massaal te kopen of verkopen. Of er een verband is tussen de presentatie en de koersval is niet meteen duidelijk.

Beste Brussels aandeel

Al bij al gaat het met Mithra-beleggers nog altijd goed, tenzij in mei besloten de razende koers achterna te hollen.

Jarenlang had het aandeel beleggers in slaap gewiegd door te sluimeren onder de intekenprijs van 12 euro. Het nieuwjaarsvuurwerk van 2018 vormde het startschot voor een verschroeiende rally.

Daardoor is Mithra nog altijd het sterkst gestegen aandeel van de hele Brusselse beurs. Halverwege het jaar was de koers verdrievoudigd, ondanks een kapitaalverhoging waaraan enkel grote beleggers mochten deelnemen. Die operatie was uitstekend getimed, en tilde de beurswaarde van het bedrijf boven 1 miljard euro. Niet veel eerder kon het bedrijf goede klinische testresultaten voor een middel tegen opvliegers bij vrouwen in de menopauze voorleggen, en volgde een korte episode waarin de CEO de overnamespeculatie aanwakkerde.

Koers Mithra
1 week geleden-3,8%
2 weken geleden-5,2%
3 weken geleden-3,6%
4 weken geleden-7,0%
5 weken geledenstabiel

Maar met biotech kan het snel gaan: wie eind mei op de kar sprong kijkt vandaag aan tegen een virtueel verlies van ruim 33 procent op zijn belegging in Mithra. Ook al is het bedrijf overal ter wereld commerciële deals aan het sluiten voor zijn anticonceptiepil Estelle. Dat klinisch onderzoek (fase 3) nadert zijn einde: als het licht op groen springt is de weg naar inkomsten uit vrouwengeneeskunde niet lang meer.

Terugval

Beleggers namen in de eerste jaarhelft al wat voorsprong op het succes van Estelle en Donesta, maar namen sinds de piek dus gas terug. In de afgelopen weken ging het scherp naar beneden.

 

Maandag volgde dan een oplawaai van ruim 12 procent. Voor de fans van technische koersanalyse: daarmee zakte Mithra onder de gemiddelde koers van de afgelopen 200 dagen.

 

Geen man overboord, voorlopig: met een koersstijging van iets meer dan 150 procent sinds Nieuwjaar is het aandeel nog altijd de grootste stijger van Brussel. Daarna volgen Kiadis Pharma, Connect (overnamebod), Oxurion (vroeger Thrombogenics) en Global Graphics (overnamebod).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect