Mithra sluit deal van 50 miljoen in Canada

©Patrick Leidgens_mithra

Het Luikse farmabedrijf heeft een partner beet voor de commercialisering in Canada van Estelle, een anticonceptiepil die de laatste patiëntenstudie doorloopt.

Het Canadese Searchlight ziet toekomst in Estelle en heeft een exclusieve licentie genomen om Estelle in Canada te verkopen.

De deal kan Mithra  op termijn 15 miljoen euro mijlpaalbetalingen opleveren, afhankelijk van hoe succesvol de nieuwe anticonceptiepil is. Aangezien Mithra zelf voor de productie zal instaan, rekent het bedrijf daarvoor op een vergoeding van nog eens 35 miljoen euro. 

In het derde kwartaal geeft Mithra de resultaten van een uitgebreide patiëntenstudie in Europa vrij. Begin volgend jaar volgen dan de resultaten van een Amerikaanse studie. 

Estelle is een anticonceptiemiddel gebaseerd op een natuurlijk hormoon, waardoor het minder bijwerkingen zou hebben. Analisten voorspellen piekverkopen van meer dan 1 miljard euro voor het middel. Op basis van de studieresultaten zal Mithra partnerschappen voor de lucratieve Amerikaanse en Europese markt sluiten. 

+127%
Beurslieveling Mithra
Het aandeel Mithra is sinds nieuwjaar ruim verdubbeld

Niet alleen rond Estelle koesteren beleggers hoge verwachtingen. Eerstdaags moet met een kleinere patiëntenstudie (tweede fase) voor Donesta, een medicijn om opvliegers in de menopauze te bestrijden, blijken of Mithra nog een potentiële blockbuster in handen heeft.

De hoge verwachtingen kroonden Mithra dit jaar tot nog toe tot best presterend aandeel van de Brusselse beurs, met een winst van 127 procent sinds nieuwjaar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud