Mithra trekt bedrag kapitaalronde fors op

François Fornieri, de CEO van Mithra.

Het farmabedrijf trekt gezien de grote vraag het bedrag van zijn kapitaalronde op van 55 tot 65 miljoen euro. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. Een deel van het vers geld komt van enkele bestaande aandeelhouders, waaronder Marc Coucke.

Mithra lanceerde donderdag een kapitaalverhoging van 55 miljoen euro. Oprichter François Fornieri, grootaandeelhouder Marc Coucke en de Waalse overheid (via SRIW en Noshaq) tekenen voor 20 miljoen euro in op de operatie. Marc Coucke bezit bijna 16 procent van Mithra, François Fornieri heeft bijna 28 procent in handen.

Gezien het grote succes van de aandelenplaating wordt het bedrag evenwel opgetrokken naar 65 miljoen. Volgens onze informatie werden de aandelen verkocht aan ongeveer 19 euro per stuk, dus met meer dan 10 procent korting tegenover de laatste koers van Mithra.

Patiëntenproeven

De Luikse farmagroep zal het opgehaalde geld onder meer inzetten om de laatste, grootschalige patiëntenproeven voor Donesta - een medicijn tegen opvliegers tijdens de menopauze - te financieren. Verder zal ze die middelen gebruiken om haar onderzoek in nieuwe ziektedomeinen verder te zetten en een voorraad aan te leggen van de actieve ingrediënten voor de contraceptiering Myring en de anticonceptiepil Estelle. 

Mithra  heeft met Myring al een eerste product op de markt, maar pas met de anticonceptiepil Estelle zullen de eerste substantiële inkomsten binnenstromen. Als alles vlot loopt, zal Mithra in de eerste helft van volgend jaar groen licht krijgen om Estelle in Europa en de VS op de markt te brengen, in samenwerking met distributiepartners.

Om de periode tot de lancering financieel te overbruggen, heeft Mithra naast de nieuwe kapitaalronde de voorbije weken nog twee andere transacties in de steigers gezet. Het sloot een lening van 20 miljoen euro af bij de banken. En met de Amerikaanse investeringsgroep LDA Capital werd een flexibel financieringsakkoord gesloten dat in de komende drie jaren maximaal 50 miljoen euro kan opbrengen.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud