Advertentie

Na Galapagos is Argenx aan de beurt

©Wouter Van Vooren

Het biotechbedrijf Argenx maakt nog deze maand de studieresultaten voor een nieuw medicijn bekend. De waarde van het bedrijf kan volgens analisten met ruim 300 miljoen euro stijgen.

Nog deze maand wordt duidelijk in welke mate efgartigimod, het belangrijkste medicijn uit de pijplijn van Argenx, helpt om de zeldzame bloedziekte ITP te behandelen. 'Bij positieve studieresultaten kan ons koersdoel met 5 à 10 euro stijgen', zegt de bank Degroof Petercam. Dat betekent dat het bedrijf volgens het beurshuis in één ruk 160 à 320 miljoen euro extra waard kan zijn. 

Argenx heeft met efgartigimod (codenaam ARGX113) potentieel goud in handen. Uit eerdere studies is gebleken dat patiënten met de auto-immuunziektes myasthenia gravis en pemphigus vulgaris er baat bij hebben. Sindsdien heeft het aandeel  er een verschroeiende rit op zitten en steeg de beurswaarde naar 2,5 miljard euro.

Bloedplaatjes

ITP, een ziekte waarbij de bloedplaatje afbreken, is de derde ziekte die Argenx met dat ene middel wil aanpakken. Voor ITP zijn amper medicijnen op de markt. De behandelingen die er zijn, hebben een tijdelijk effect of hebben ernstige neveneffecten. Dit jaar keurde de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA nog een medicijn van Rigel Pharmaceuticals goed terwijl het slechts bij een beperkt aantal patiënten echt werkte. Dat dat medicijn nu verkocht wordt tegen meer dan 100.000 dollar per patiënt, zegt genoeg over het marktpotentieel voor Argenx. 

Degroof Petercam hanteert een koersdoel van 86 euro, waarvan 15 euro voor het onderzoek naar ITP. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud