Nederland gaat ChondroCelect terugbetalen

Eduardo Bravo, CEO van TiGenix (Foto Wim Kempenaers) ©wim kempenaers (wkb)

ChondroCelect, de innovatieve kraakbeenherstelbehandeling van TiGenix, krijgt in Nederland een nationale terugbetaling. Na België is dit het tweede land dat het middel vergoedt.

ChondroCelect was in Nederland al beschikbaar onder het schema van risicodeling. Nu heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) formeel aangekondigd dat ChondroCelect een nationale terugbetaling krijgt, bovendien met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012.

'We zijn heel blij met de beslissing van de NZa om ChondroCelect terug te betalen en we kijken ernaar uit om samen te werken met de Nederlandse orthopedische kenniscentra en gezondheidsverzekeraars om deze innovatieve therapie standaard beschikbaar te maken voor de juiste Nederlandse patiënten', zegt Eduardo Bravo, CEO van TiGenix, in een persbericht.

Bravo wijst er voorts op dat Nederlandse specialisten en wetenschappers een grote rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de behandeling van kraakbeenletsels. Vier Nederlandse centra gespecialiseerd in kraakbeen hebben sindsdien al veel ervaring opgedaan met de nieuwe behandeling.

'Nadat we vorig jaar een nationale terugbetaling verkregen in België, is dit opnieuw een grote stap om de toegang van patiënten tot deze vernieuwende behandeling te vergroten, zegt Bravo nog. Hij blijft optimistisch dat er later dit jaar ook een nationale terugbetaling komt in andere Europese landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud