Nieuwe topman Teva wil tot 10.000 jobs schrappen

©Lundbeck

De met schulden beladen Israëlische farmagroep Teva Pharmaceutical Industries overweegt tot 10.000 banen te snoeien om op de kosten te besparen. Dat vernam Bloomberg van ingelichte bronnen.

Onder impuls van de nieuwe Deense CEO Kare Schultz is Teva op zoek naar maatregelen om de komende twee jaar 1,5 tot 2 miljard dollar te besparen. Een kleine helft daarvan moet komen van besparingen op onderzoek en ontwikkeling.

Volgens de bronnen van Bloomberg zou er op korte termijn geen plan op tafel liggen om vers kapitaal op te halen. Dat nieuws deed het aandeel opveren naar het hoogste peil in bijna twee maanden, omdat beleggers schrik hadden van een grote verwatering als gevolg van een mogelijke kapitaalverhoging.

Teva zou overwegen om tussen 5.000 en 10.000 werknemers aan de deur te zetten, al is de finale beslissing daarover nog niet genomen, klinkt het. Het bedrijf wilde zelf geen commentaar kwijt.

Het aandeel van Teva, ’s werelds grootste maker van octrooivrije geneesmiddelen, dook de voorbije maanden bijna 60 procent lager naar het laagste peil in 17 jaar als gevolg van de hevige concurrentie en de nijpende financiële toestand. De beurskapitalisatie van zowat 15 miljard dollar bedraagt nog maar de helft van de schuldenlast.

Teva is samen met Mylan een belangrijke concurrent van Perrigo , het moederbedrijf van het Belgische Omega Pharma.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud