Novartis bezit 5 procent van Thrombogenics

Patrik De Haes, CEO Thrombogenics ©Emy Elleboog

Novartis heeft, als onderdeel van eerder akkoord over het oogmedicijn Jetrea, een belang van 5,7 procent in Thrombogenics verworven.

Dat blijkt uit een transparantiemelding. Novartis investeerde 10 miljoen euro in het Leuvense biotechbedrijf en betaalde daarbij 4,69 euro per aandeel. De investering maakte deel uit van een overeenkomst tussen Thrombogennics en Novartis over de toekomst van Jetrea, het in Leuven ontwikkelde oogmedicijn.

Dat akkoord dateert van september, werd in november bekrachtigd op een bijzondere aandeelhoudersvergadering en is nu volledig uitgevoerd. De aandelenprijs die Novartis betaalde werd berekend op basis van het gemiddelde van de dertig dagen voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering.

Voor Novartis was de timing allesbehalve perfect. Nog geen twee weken later biechtte Thrombogennics namelijk op dat het zijn meest gevorderde onderzoek had stopgezet omdat het niet voldoende patiënten vond om de werking ervan aan te tonen waarna het aandeel aanzienlijk terrein verloor.

Novartis is nu de op twee na grootste aandeelhouder, na Thomas Clay (8,8%) - met 32 jaar de jongste voorzitter op Euronext Brussel -  en Philippe Vlerick (6,1%).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud