Novartis gaat CureVac-vaccin produceren

©BELGA

Het Duitse CureVac heeft een overeenkomst gesloten met de Zwitserse farmagigant Novartis voor de productie van zijn coronavaccin. Eerder schoot Novartis ook Pfizer en BioNTech te hulp.

Een Europees groen licht voor het mRNA-vaccin van Curevac is er nog niet. Dat is wellicht voor eind mei of begin juni. Novartis is van plan alvast 'in het tweede kwartaal van 2021' te beginnen met de productie van het vaccin.

Het doel is tegen het einde van het jaar 50 miljoen doses te produceren, volgend jaar tot 200 miljoen. De Europese Commissie sloot met CureVac een raamcontract af voor de levering van 405 miljoen dosissen van zijn vaccin. België heeft er daarvan 5,8 miljoen gekocht.

Tot nu toe zijn in Europa drie vaccins goedgekeurd voor gebruik: Pfizer-BioNTech, Moderna en Oxford-AstraZeneca. Op 11 maart spreekt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zich uit over een vierde vaccin, dat van Johnson & Johnson.

Bij het EMA loopt naast een rolling review voor CureVac ook een voor Novavax. Eerder donderdag raakte ook bekend dat begonnen wordt met de evaluatie van het Russische coronavaccin Spoetnik V.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud