Novartis trekt winstprognoses nog eens op

©REUTERS

Novartis trekt voor het tweede kwartaal op rij zijn winstprognose voor 2013 op. Het Zwitserse farmabedrijf verwacht nu dat de winst minstens even hoog zal uitkomen als vorig jaar. Eerder rekende het management op een lichte daling.

Dat heeft alles te maken met de al bij al beperkte generische concurrentie voor een van zijn blockbuster (Diovan, een bloeddrukverlager) in de VS.

Het patent op het medicijn is al enige tijd verstreken maar de stroom van goedkope alternatieven blijft vooralsnog uit. Het Indiase Ranbaxy Laboratories bijvoorbeeld heeft nog geen toelating gekregen om een copie op de markt te brengen. De FDA is nog volop bezig met kwaliteitscontroles. Ook in het vierde kwartaal vreest Novartis nog geen extra concurrentie voor Diovan.

Novartis boekte in het derde kwartaal 14,3 miljard dollar omzet (+4%) en 3,1 miljard dollar nettowinst (-3%). De winst per aandeel zakte 4 procent tot 1,26 dollar.

In het persbericht laat Novartis nog niet in zijn kaarten kijken over Jetrea, het Thrombogenics-medicijn dat Alcon (dochter van Novartis) in Europa verdeelt. Novartis houdt het op een korte opsomming van de vooruitgang van de dossiers bij de autoriteiten in het VK en Duitsland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud