Advertentie
Advertentie

Novartis ziet dan toch omzetgroei

©BLOOMBERG NEWS

Het Zwitserse farmaconcern Novartis verhoogt zijn verwachtingen voor 2013. De generieke concurrentie voor bloeddrukmiddel Diovan in de VS valt minder zwaar uit dan gevreesd.

Waar de groep aanvankelijk uitging van een stabiele omzet en een sterke daling van de winst, rekent ze nu op een kleine groei van de omzet en kleine daling van de omzet.

Novartis verwachtte last te hebben van generieke concurrentie voor zijn bloeddrukmiddel Diovan in de Verenigde Staten, maar dat valt tot dusver mee. Het bedrijf zag de winst in het tweede kwartaal, exclusief eenmalige posten, met 2 procent afnemen tot 3,23 miljard dollar (2,46 miljard euro). De omzet groeide in die periode met 1 procent tot 14,5 miljard dollar. Beide cijfers zijn iets hoger dan analisten gemiddeld hadden verwacht.

In de halfjaarcijfers van Novartis overigens geen verwijzing naar Jetrea, het oogmedicijn van het Belgische Thrombogenics, zo merkt KBC Bolero-marktenspecialist Tom Simonts op. Novartis' dochterfiliaal Alcon staat in de voor de verkoop van het middel en betaalt daarvoor 20 à 30 procent royalty's aan de Leuvense biotechgroep. Thrombogenics maakte eind mei zelf nog bekend dat Jetrea nu al in vier landen beschikbaar was.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud