Nyxoah mikt op 100 miljoen dollar bij beursgang op Nasdaq

Olivier Taelman, CEO van Nyxoah, bij de beursgang van Nyxoah op Euronext Brussel in september 2020. ©Kristof Vadino

Het Belgische medtechbedrijf Nyxoah trekt de komende dagen op pad om Amerikaanse investeerders te overtuigen. De beursgang op Nasdaq zou 100 miljoen dollar kunnen opleveren.

Als alles vlot loopt, zal Nyxoah eind volgende week al zijn intrede maken op Nasdaq. Daar zal het onder meer de landgenoten Argenx, Galapagos en Celyad tegenkomen, net als Inspire Medical. Dat Amerikaanse bedrijf is dé grote concurrent van Nyxoah en heeft een beurswaarde van meer dan 5 miljard dollar.

Zo groot is Nyxoah - goed voor 560 miljoen euro beurswaarde - nog niet. Nyxoah noteert sinds september vorig jaar op Euronext Brussel. Die beursgang was een succes en leverde 85 miljoen euro op. Ook daarna bleef het enthousiasme voor het aandeel groot. Wie intekende op de beursgang heeft al een rendement van 50 procent.

31,46 dollar
verkoopprijs
Dat is de prijs waartegen Nyxoah de nieuwe aandelen in de VS wil verkopen. Omgerekend is dat 26,50 euro, meer dan de laatste slotkoers op Euronext Brussel.

Nyxoah is van plan 2,76 miljoen nieuwe aandelen te plaatsen, aan 31,46 dollar per stuk. Omgerekend is dat 26,50 euro. Dat is meer dan de laatste slotkoers (26 euro) op Euronext Brussel.

Het aantal aandelen kan bij grote interesse nog met 15 procent worden opgetrokken waardoor de kapitaaltransactie kan oplopen tot 100 miljoen dollar.

Slaapapneu

Nyxoah, opgericht in 2009, ontwikkelde een nieuwe manier om slaapapneu te behandelen via neurostimulatie. ‘We zullen het extra geld gebruiken om enkele zaken te versnellen’, aldus CEO Olivier Taelman in een korte reactie.

Alles gaat heel snel. We tellen nu 100 medewerkers. Tegen eind dit jaar zullen dat er al 120 zijn.
Olivier Taelman
CEO Nyxoah

Nyxoah wil de commerciële lancering in Europa opdrijven. Het product is momenteel alleen nog maar in Duitsland op de markt. Amper een honderdtal patiënten zijn er in behandeling.

Bovendien is veel geld nodig om de patiëntenproevenin de VS te financieren, om een nieuwe productiefaciliteit te bouwen nabij Luik en om het onderzoek naar de technologie van de volgende generatie voort te zetten. Sinds vorig jaar werkt Nyxoah samen met Vanderbilt University om slaapapneu via een nieuwe route te bestrijden.

‘Alles gaat heel snel. We tellen nu 100 medewerkers. Tegen eind dit jaar zullen dat er al 120 zijn’, zegtTaelman.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud