Advertentie

Nyxoah over enkele weken naar Nasdaq

Robert Taub (voorzitter, aandeelhouder) en Olivier Taelman (CEO) van Nyxoah. ©Tim Dirven

Nyxoah, een Waalse specialist in de behandeling van slaapapneu, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC een aanvraag ingediend voor een notering op Nasdaq. Als alles vlot loopt, kan Nyxoah er begin juli zijn debuut maken.

De SEC moet zich nog over het prospectus buigen en groen licht geven. Het bedrijf moet dan ook op roadshow, om investeerders over de streep te trekken. Rekening houdend met die stappen lijkt begin juli een realistische timing voor de beursgang.

Hoeveel nieuwe aandelen het bedrijf zal uitgeven, en tegen welke prijs, is nog niet geweten. Dat zal afhangen van de resultaten van de roadshow. Ook over hoeveel vers kapitaal het bedrijf in gedachten heeft, laat CEO Olivier Taelman niets los. ‘Daar mag ik nu echt niets over zeggen.’

Op Nasdaq zou Nyxoah onder meer de landgenoten Argenx, Galapagos en Celyad tegenkomen.

85 miljoen
Nyxoah haalde vorig jaar met de beursgang in Brussel 85 miljoen euro op.

Vorig jaar maakte Nyxoah al zijn debuut op Euronext Brussel, wat 85 miljoen euro vers kapitaal opleverde. De bankrekening dikte verder aan, en eind maart stond er nog  86,2 miljoen euro. In het eerste kwartaal draaide het nog verlieslatende medtechbedrijf er slechts 4 miljoen dollar door, maar dat zal de komende kwartalen geleidelijk toenemen.

Taelman zei vorig jaar dat de cash voldoende was om tot in 2023 verder te doen. Maar Nyxoah scherpt zijn ambities aan, en wil met nieuwe centen de commercialisering in Europa extra kracht geven, de lancering in de VS voorbereiden en onderzoek versnellen en meer klinische studies uitvoeren.

Nieuwe technologie

Dat heeft onder meer te maken met de samenwerking die het eerder dit jaar sloot met Vanderbilt University. Nyxoah mag diens technologie gebruiken om een nieuw toestel te ontwikkelen waarmee het slaapapneu om een geheel nieuwe manier kan behandelen.

Nyxoah is sinds vorig jaar met zijn slaapapneutoestel klaar voor de Europese markt. Er werden intussen bijna 100 patiënten mee behandeld in Duitsland. In het eerste kwartaal was er 185.000 euro omzet. Dat is weinig, maar Taelman verwacht een groei in de komende kwartalen nu het toestel ook in Spanje en Zwitserland op terugbetaling kan rekenen. De volgende landen die aan bod komen, zijn Nederland, België, het VK en Frankrijk.

Voor de productie is Nyxoah volop bezig een tweede vestiging te openen in het Luikse, naast die in Tel Aviv. De productiecapaciteit zou daardoor vervijfvoudigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud