Omega Pharma in overdrive

Omega Pharma kocht sinds 2 september al meer dan 1 miljoen eigen aandelen in en betaalde gemiddeld 34,5 euro.

De raad van bestuur activeerde onmiddellijk na de bekendmaking van het overnamebod op Omega Pharma het inkoopprogramma van eigen aandelen. 'Ze gaan er keihard tegenaan', meldde De Tijd het voorbije weekend nog op basis van een anonieme bron.

Uit nieuwe cijfers blijkt dat Omega Pharma inderdaad massaal aandelen aan het inkopen is. Sinds 2 september - de dag van het overnamenieuws - haalde het al ruim 1 miljoen aandelen binnen, waarvan 192.039 op de beurs en 847.098 via aankopen buiten de beurs.

Omega Pharma betaalde 35,9 miljoen euro voor de 1.039.137 aandelen, goed voor een gemiddelde prijs van 34,5 euro.

Marc Coucke maakte op 2 september bekend samen met de investeringsmaatschappij Waterland Omega Pharma van de beurs te willen halen tegen 36 euro per aandeel. Het aandeel haalde die koers nog niet. Door nu op de beurs eigen aandelen in te kopen, slaan het bedrijf en de overnemers munt uit de lage koers.

Omega Pharma bezit nu 1,9 miljoen eigen aandelen oftewel 7,92 procent van het aantal uitstaande aandelen. Wat met die aandelen in het biedproces gaat gebeuren, valt nog af te wachten. Couckinvest en Omega Pharma bezitten samen net geen 38 procent.

Een van de randvoorwaarden voor het overnamebod komt trouwens in het gedrang. Coucke en co hebben de mogelijkheid het bod in te trekken als de Bel20 10 procent zakt in vergelijking met de slotkoers van de Bel20 op 1 september. We zitten ondertussen al aan 9,4 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud