Advertentie

Omega Pharma koopt OceBio

Omega Pharma vult zijn merken, zoals hier Bodysol, aan met die van OceBio. ©BELGAMAGS

Omega Pharma koopt OceBio uit Wommelgem, een producent en verdeler van producten die via de apotheek worden verkocht. Omega Pharma is van plan de producten van OceBio ook in Frankrijk te lanceren.

Omega Pharma heeft OceBio overgenomen. OceBio, goed voor een omzet van 12 miljoen euro, produceert en verkoopt gezondheidsproducten die te koop worden aangeboden in de apotheek. Net zoals Omega Pharma dus.

OceBio is vooral bekend van Fytostar, een merk van voedingssupplementen die worden verkocht in België en Nederland. Maar naast een eigen gamma van producten is OceBio ook exclusief verdeler voor de Belgische en Nederlandse markten, onder meer voor de waterfilters van Brita.

'OceBio haalt ongeveer 40 procent van zijn omzet uit eigen merken. Die producten gaan we verder uitbreiden, zeker naar Frankrijk. Maar ook in Nederland hopen we de verkoop aan te zwengelen. Nederland vertegenwoordigt nu 30 procent van de omzet. Dat moet 40 procent worden', zegt Davy De Vlieger, de general manager van Omega Pharma Belux, aan de telefoon.

Er werken 35 mensen bij OceBio in Wommelgem en het Nederlandse Tilburg. Die kunnen volgens De Vlieger allen bij Omega Pharma terecht.

Een overnamebedrag wordt niet vrijgegeven. Op de vraag of er nog overnames op til zijn voor Omega Pharma antwoordde De Vlieger enigmatisch: 'Wie weet?'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud