Advertentie
Advertentie

Omzetexplosie bij verlieslatend Hyloris

Stijn Van Rompay is CEO bij het Luikse farmabedrijf. ©Dries Luyten

Het Luikse farmabedrijf Hyloris had eind juni een cashpositie van 53,5 miljoen euro. 'Genoeg om onze expansie te financieren.'

Hyloris realiseerde over de eerste helft van het jaar een stijging van de omzet met 1.023 procent tot 1,1 miljoen euro. Dat is vooral het gevolg van een mijlpaalbetaling voor Maxigesic IV, een pijnstiller na operaties die niet verslavend is. Hyloris specialiseert zich in het herformuleren van bestaande geneesmiddelen.

Het Luikse farmabedrijf staat het verst met Maxigesic IV en Solatol IV (hartritmestoornissen). CEO Stijn van Rompay laat zich in een persbericht positief uit over de commerciële uitrol van beide medicijnen.

Onderaan op de resultatenrekening is er ondanks de omzetexplosie een nettoverlies van 8,2 miljoen euro. Dat is het gevolg van zogeheten earn-outvergoedingen van Hyloris aan Alter Pharma. In ruil moet Hyloris geen royalty's meer betalen op Maxigesic IV. 

Geslaagd beursdebuut

De cashpositie staat op 53,5 miljoen euro. 'Dat is voldoende om ons expansieplan te financieren', klinkt het. Hyloris wil tegen 2024 30 programma's in portefeuille hebben.

Hyloris trok in juli vorig jaar naar de beurs tegen 10,75 euro per aandeel. Het aandeel noteert daar een kwart boven. Hyloris kreeg vooral in januari een boost, toen het beurshuis Berenberg de opvolging begon met een koopadvies en een koersdoel van 15 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud