Oxurion boekt succes in ontwikkeling oogmedicijn

©DB60191463

Het Leuvense biotechnologiebedrijf publiceert positieve fase 1-resultaten voor het oogmiddel THR-687. Het aandeel knalt hoger in Brussel.

‘De fase 1-resultaten tonen aan dat THR-687 goed verdragen wordt en veilig is', liet Oxurion   voorbeurs weten. THR-687 is een molecule ontwikkeld voor de oogaandoening DME, diabetisch maculair oedeem. Er werden geen bijwerkingen gemeld. 

In fase 1 werd de zogeheten BCVA (Best Corrected Visual Acuity) gemeten. Die verbeterde na één injectie met 3,1 letters na één dag, met 9,2 letters na één maand en met 8,3 letters na drie maanden. Oxurion meent dat het op basis van die data later dit jaar de fase 2-studie kan aanvangen. Daarin zal het op een kleine groep patiënten testen of het geneesmiddel effect heeft.

Als die fase succesvol is, volgt de laatste fase drie, waarin de veiligheid en de efficiëntie op een grote groep patiënten wordt onderzocht. 'Met fase 2 volgt de echte test. Er is nog een lange weg te gaan', reageert het blad De Belegger. Niettemin schiet het aandeel bij opening in Brussel 18 procent hoger. 

Met fase 2 volgt de echte test. Er is nog een lange weg te gaan.
De Belegger

Hinderpaal

Het Leuvense biotechnologiebedrijf werkt nu aan de complete data-analyse van de fase 1-studie. De bedoeling is op Angiogenesis, Exudation en Degeneration 2020, een bijeenkomst op 8 februari in Miami, meer uitkomsten te laten zien. 

Behalve met THR-687 is Oxurion ook bezig met THR-149, waarvoor ook een fase 2-studie begint in de loop van 2020. Vorig jaar bleek fase 2 een hinderpaal voor het inmiddels ten grave gedragen oogmedicijn THR-317. Dat leidde op 20 augustus 2019 tot de grootste klap voor de koers ooit.

Oxurion is beter bekend onder de vroegere naam Thrombogenics. De groep behaalde in 2013 een beurswaarde van 1,7 miljard euro, onder impuls van het veelbelovende oogmiddel Jetrea. Dat werd goedgekeurd voor de Amerikaanse markt, maar kon nooit potten breken

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud