Oxurion krijgt grootste klap ooit

Een labo van Oxurion. ©DB60191463

Het gewezen Thrombogenics brengt slecht nieuws over een van zijn oogmiddelen en verliest bijna de helft van zijn waarde. Het gaat om de eerste belangrijke onderzoeksresultaten sinds het debacle met Jetrea.

Oxurion , het Leuvense bedrijf dat behandelingen voor oogaandoeningen bij diabetici tracht te ontwikkelen, maakt dinsdagmorgen de resultaten bekend van een fase 2a-studie met THR-317. Die blijken niet erg goed.

Oxurion zal de resultaten nu analyseren voor een beslissing valt over het programma.

De 70 patiënten die deelnamen aan het onderzoek, kregen het middel drie keer per maand ingespoten in het oog, in combinatie met de conventionele anti-VEGF-therapie (ranibizumab). Na drie maanden was er echter geen verbetering van het zicht in vergelijking met de monotherapie.

Er was wel een zekere verbetering bij twee specifieke subgroepen: bij patiënten die eerder niet of nauwelijks had gereageerd op de anti-VEGF-therapie en bij patiënten die een heel slecht zicht hadden.

Analyse

In een persbericht zegt CEO Patrik De Haes dat Oxurion nu de resultaten zal analyseren voor een beslissing valt over het programma.

Oxurion heeft nog andere oogmiddelen in de pijplijn, in een vroeger stadium. Begin juli publiceerde de groep veelbelovende fase 1-resultaten van THR-149, een middel ter behandeling van diabetisch maculair oedeem (DME).

Oxurion is beter bekend onder de vroegere naam Thrombogenics. De groep behaalde in 2013 een beurswaarde van 1,7 miljard euro, onder impuls van het veelbelovende oogmiddel Jetrea. Dat middel werd goedgekeurd voor de Amerikaanse markt, maar kon nooit potten breken.

Het aandeel krijgt een mokerslag. Het beurshuis Degroof Petercam verlaagt het koersdoel van 4 naar 2,8 euro. Bij Kepler Cheuvreux zakt het koersdoel van 5,5 naar 3,8 euro en wordt het advies herbekeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud