Paul Stoffels wordt vicevoorzitter bij Philips

©BELGA

De Belg Paul Stoffels wordt vanaf 6 mei vicevoorzitter van het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips.

De raad van bestuur van Philips ondergaat na de algemene vergadering veranderingen aan de top. Huidig voorzitter Jeroen van der Veer stapt op en wordt vervangen door gewezen DSM-topman Feike Sijbesma. Die krijgt Paul Stoffels als vicevoorzitter naast zich. De Belg zetelt al sinds 2018 als bestuurder bij het zorgtechnologieconcern.

Stoffels is vooral bekend van bij het farmabedrijf Johnson & Johnson. Als Chief Scientific Officer van de Amerikaanse farmareus - een functie waarin hij 15.000 wetenschappers aanstuurt - is Stoffels zonder twijfel de invloedrijkste Belg in de farmawereld. In die hoedanigheid overziet hij de zoektocht naar een coronavaccin bij J&J. Die gebeurt grotendeels in België en Nederland bij dochter Janssen Pharmaceutica.

Stoffels wordt als tweede in rang bij J&J druk geraadpleegd door de groten der aarde. Hij mocht samen met een hoop vaccinexperts op de koffie bij de Amerikaanse president Donald Trump.

De Belg liep eerder vooraan in de strijd tegen onder andere hiv en ebola, maar noemt de pandemie de grootste medische uitdaging die hij meemaakte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud